ЦСКА взе своето от Септември София

19:47
ЦСКА взе своето от Септември София

ЦСКА София спечели гостуването си на Септември от 21-ия кръг на efbet Лига. Дюкенс Назон реализира в 42-ата минута. 

Сред 11-те на "червените" имаше три промени в сравнение с предишния двубой срещу Ботев (Пловдив). Гарсес, Хайнц и Махмутович отстъпиха местата си на Шагоян, Шопов и Петров. 

В 7-ата минута Юга отправи първия удар с глава след центриране от корнер, но Шейтанов улови. Символичните домакини отговориха с добър пробив на Стоянов, който завърши с центриране за Петков. Нападателят шутира с ефектна задна ножица, но в аут.

Малко по-късно последва извеждащо подаване към Петков, който имаше голямо предимство пред бранителите на "червените", но не овладя бързо топката и бе застигнат.

ЦСКА отговори с шут на Линдсет в 13-ата минута, който рикошира в Назон и се спря от външната страна на мрежата. Секунди по-късно нова опасна атака на Септември завърши с центриране към Петков, а централният нападател, който се намираше непокрит на три-четири метра пред голлинията, като по чудо не я засече във вратата.

В 25-ата минута Костадинов надбяга Юга и излезе очи в очи с Бусато, но стражът на гостите излезе добре и не позволи да бъде преодолян. Десет минути по-късно Назон имаше възможност да реализира след центриране от корнер и разбъркване, но Шейтанов изби.

Така се стигна до 42-ата минута, когато Назон откри резултата. 

Това изнерви домакините, които потърсиха сметка на своя противник, а и на съдията, който можеше да отсъди фал в тяхна полза при изблъскването на Турицов. След края на полувремето разправиите продължиха до прибирането на двата отбора в съблекалните.

В началото на втората част гостите отказаха да проявят феърплей, позволявайки на Септември да им върне гола.

За разлика от първите 45 минути, в които Септември надигра ЦСКА, второто полувреме "червените" леко се активизираха и запушиха пробойните в отбрана.

В 78-ата минута футболистите на Илич можеха да се разпишат за втори път. Гарсес овладя в наказателното поле на домакините подаване от фал и центрира към Морено, а той нацели напречната греда след удар с глава.

Този успех увеличи преднината на "червените" на четири точки пред Лудогорец, който във вторник гостува на Левски.

СЕПТЕМВРИ - ЦСКА 0:1

0:1 Дюкенс Назон 42'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация