Андерлехт набеляза звезда на Лудогорец

08:20
Андерлехт набеляза звезда на Лудогорец

Ръководството на Андерлехт си е харесало нападателя на Лудогорец Игор Тиаго, написа белгийски журналист в една от социалните мрежи. 


" Андерлехт търси нов нападател. Игор Тиаго игра много добре в двата мача от Лигата на конференциите. Той е на 21 години, оценен е на 700 000 евро, а договорът му е до 2025г.", написа той. 


Лудогорец не се очаква да пусне нападателя за по-малко от 2-3 милиона евро. Младият бразилски таран прави много силно начало на годината, като вече има 3 гола и 1 асистенция в 4 мача. Той игра изключително силно срещу Андерлехт, като вкара по веднъж и в двете срещи. Понастоящем централен нападател на белгийския гранд е алжирската легенда Ислам Слимани, който обаче е в края на своята кариера.


Андерлехт винаги се е стремял да привлича млади и талантливи футболисти и да ги продава след това в топ първенствата. Макар и Андерлехт да е във финансова криза, само през този сезон "лилаво-белите" са купили футболисти за 10 млн. евро. Сума, на която всеки български клуб би завидял. Най-скъп е датчанинът Андерс Дрейер, който бе привлечен от Мидтиланд за 4,2 млн. евро. Същевременно с това белгийският гранд продаде играчи за впечатляващите 33 млн. евро. Най-скъп е Серхио Гомес, който бе закупен от Манчестър Сити за 13 млн. евро, следван от Жюлиен Дюранвил, привлечен от Борусия Дортмунд за 8,5 млн. евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация