Травма оставя Лейкърс без ЛеБрон за поне две седмици

08:51
Травма оставя Лейкърс без ЛеБрон за поне две седмици

Суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс ще отсъства поне няколко седмици от терените, тъй като е получил травма в дясното стъпало. Новината е изключително неприятна за "езерняците", които остават без своя лидер за неопределено време в заключителната фаза от редовния сезон в НБА. Краля се контузи по време на мача с Далас Маверикс миналата нощ, но въпреки това успя да доиграе срещата и бе в основата на обрата със 111:108. 


Все още не е ясно какъв ще бъде точният период, в който новият лидер при реализаторите във вечната класация на лигата ще бъде вън от игра, но се очаква крилото да пропусне поне две седмици. До края на сезона остават около 40 дни, като тимът на Дарвин Хам заема 12-ото място в класирането на Западната конференция с баланс от 29 победи и 32 загуби. 


През настоящия сезон Краля пропусна 14 двубоя досега, като балансът на Лейкърс без него в състава е 5-9. 38-годишният ветеран е водещият реализатор на Лейкърс със своите средни показатели от 29.5 точки, 8.4 борби и 6.9 асистенции. 


Така в следващите седмици ЛА Лейкърс ще разчита основно на Антъни Дейвис и Ди'Анджело Ръсел. Вторият също страда от лека контузия в глезена, но ситуацията при него не е чак толкова сериозна и се очаква да се завърне на терена по-късно тази седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация