Разследват президента на ПСЖ за отвличане и изтезание

19:20
Разследват президента на ПСЖ за отвличане и изтезание

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи е разследван във Франция по обвинение в отвличане и изтезание. Вестник “Ас” разкрива, че вчера са били определени трима съдии, които да се занимават със случая.

Според “Екип” френско-алжирският лобист Тайеб Бенабдерахман е подал оплакване, че през 2020 година е бил измъчван в Катар, тъй като разполагал с компрометираща информация срещу Ал-Хелаифи. За въпросния човек и проблемите му с популярния катарец се чу още през миналия септември. Сега обаче вече има раздвижване по случая.

Според информациите Тайеб Бенабдерахман притежавал материали и информация, уличаващи Ал-Хелаифи като един от замесените в скандала с избирането на Катар за домакин на Световното първенство през 2022 г. Според “Либерасион” катарските власти са държали 41-годишния алжирски бизнесмен 10 месеца в затвора, докато не предаде всички уличаващи документи. Според френската медия цялата операция е била наредена лично от емира на Катар.

Ал-Хелаифи е също така директор на beIN Media Group, президент на Катарската тенис федерация и вицепрезидент на Азиатската тенис федерация за района на Западна Азия.

ПСЖ, чийто президент е Ал-Хелайфи, е собственост на катарската QSI, която, на практика, е собственост на катарския емир Тамим бин Хамад Ал Тани.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация