Ботев гласи скандален нападател за заместник на Неделев

07:22
Ботев гласи скандален нападател за заместник на Неделев

Съден по подозрение за изнасилване, обидна фотография и дребни злоупотреби с наркотици е нападателят, който ще подсили Ботев (Пловдив) до края на сезона, пише “Марица”. Амаду Думбуя идва на Коматево като свободен агент. Той играе като атакуващ халф и дясно крило и реално е гласен за заместник на Тодор Неделев. 


Последният отбор на Думбуя е шведският Юргорден, който разтрогна договора на футболиста на 12 януари. Нападателят игра за Юргорден от март 2022 година и записа 8 мача в актива си. Футболистът има мачове и в Лигата на конференциите, като даже вкара гол в груповата фаза на надпреварата за 1:1 срещу Молде. 


Причината Думбуя да не остане в Юргорден е обвинение в изнасилване, за което впоследствие бе оправдан поради липса на доказателства. 

 

“Амаду Думбуя, който идва от Гвинея, бе привлечен от Юргорден още миналата пролет. Той беше арестуван на 6 октомври по предполагаема причина подозрение за изнасилване. В допълнение към изнасилването Думбуя също бе обвинен в обидна фотография в 7 случая, както и в дребни нарушения с наркотици. Той обаче беше оправдан, както за изнасилването, така и за обидната фотография. Според районния съд, извън всякакво съмнение е, че жената не е участвала доброволно. 


Амаду е осъден за леки престъпления с наркотици на 30-дневна глоба от 530 шведски крони. Прокурорът обжалва присъдата срещу 20-годишния футболист, който междувременно бе отстранен от състава на Юргорден, пише изданието Samnytt.se.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация