Джокович потвърди участие на Олимпиадата в Париж

16:37
Джокович потвърди участие на Олимпиадата в Париж

Новак Джокович потвърди, че ще се цели в олимпийско злато – единственото голямо отличие, което липсва във витрината му, в Париж идното лято. Сърбинът, който отпразнува рекордна 378-а седмица на върха в мъжкия тенис, спечели бронз на Игрите в Пекин през 2008, но не успя да стигне до подиума в Лондон, Рио или Токио.

Тенис турнирите в Париж 2024 ще се проведат на кортовете на Ролан Гарос, домът на Откритото първенство на Франция, където Джокера има едва две от 22-те си титли от Големия шлем на фона на страхотната доминация на големия му съперник Рафаел Надал в надпреварата.

„Очаквам с нетърпение да участвам на Олимпиадата. Надявам се да бъда здрав за Игрите в Париж. Турнирът ще бъде на червено на Ролан Гарос, това са познати кортове за мен. Надявам се най-добрият ми резултат на олимпийски игри да дойде именно там“, каза Ноле след победата над Талон Грикспор в осминафиналите на турнира в Дубай. Джокович играе за първи път след триумфа си на Аустрелиън Оупън, като съперникът му на четвъртфиналите е Хуберт Хуркач.

И след като задмина Щефи Граф за най-много седмици на първото място в световната ранглиста, той настоя, че продължава да е гладен за още успехи. „Винаги се опитвам да бъда много ясен със себе си и това какви цели имам, какво искам от състезателния тенис. По такъв начин съм възпитан и научен от ключовите хора в живота ми, включително моите родители и някои от треньорите в началото на кариерата ми. Този манталитет винаги ми помагаше да бъда отдаден на играта. Винаги си напомням, че волята и страстта са важните съставки в цялата формула“, добави сърбинът. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация