Даниил Медведев нанесе първа загуба на Джокович за 2023

22:12
Даниил Медведев нанесе първа загуба на Джокович за 2023

Неудържимият Даниил Медведев нанесе първа загуба на Новак Джокович за 2023 година и се класира за трети пореден финал в трета поредна седмица след успех 6:4, 6:4 за час и 37 минути игра в Дубай. Така руснакът записа пета победа в кариерата си над Ноле (девет поражения) и ще спори със сънародника си Андрей Рубльов за титлата от турнира от категория АТР 500.

Джокович направи прекалено много непредизвикани грешки от форхенд (23 при 16 уинъра) в ключовите моменти и съответно почти рутинно беше неутрализиран от съперника, който бе на висота и отново изпълняваше ролята на стена зад основната линия. Медведев по чудесен начин покриваше корта и записваше много успешни сервиси, които в комбинация с по-слабата концентрация на сърбина в ключовите моменти доведе до убедителната победа.

Ноле не можа да стигне до мач за шеста титла в емирството и серията му от 15 победи през 2023 година секна. С изключение на финала на “Мастърс”-а в Париж в края на миналия сезон, когато отстъпи на Холгер Руне, то Джокович беше във внушителна форма от юни насам - 1 загуба в 41 мача преди днешния.

За четвърти път Джокера губи на полуфиналите в Дубай от десет такива мача, като сега отново бе елиминиран от съперник, ставал някога номер 1 в света - предишните са Роджър Федерер (2014), Анди Мъри (2012) и Анди Родик (2008).

Медведев показа отново високо ниво, подобно на онова от серията си от 21 точки срещу Борна Чорич в четвъртфиналите. За разлика от предишния си двубой с Джокович, той този път беше доминиращият на корта. След като за първи път в кариерата си руснакът спечели титла в две поредни седмици - в Ротердам и в Доха - сега може да направи “хеттрик”.

Медведев води с 4:2 победи срещу Андрей Рубльов, но пък загуби последната им среща на Финалите на АТР миналата година със 7:6(7), 3:6, 6:7(7).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация