Ботев Пловдив излъга Черно море на "Тича"

20:42
Ботев Пловдив излъга Черно море на "Тича"

Ботев Пловдив записа изключително труден, но в същото време ценен успех при визитата си на Черно море във Варна. Пловдивчани победиха "моряците" с 2:1 в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Тича” предложи три гола, една греда и червен картон, както и много положения. Красиан Колев (7) беше точен за гостите, а много бързо "моряците" изравниха чрез Мазир Сула (19). Емануел Уме (51) отново даде аванс на пловдивчани. Точукву Ннади остави Ботев с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон в 64-ата минута. 

Срещата със сигурност беше по-специална за домакините, които вчера честваха 110 години от създаването на клуба. Освен на стадиона след края на двубоя тържеството ще се премести в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Днешната победа отдалеч Ботев от зоната на плейофа за изпадане и поне донякъде ще подейства успокояващо на феновете, които преди дни се разделиха със своя любимец и жива легенда Тодор Неделев, поел към Лудогорец. 

В 3-ата минута Александър Василев центрира топката към Атанас Илиев. Нападателят овладя блестящо на гърди, след което се завъртя и шутира от границата на наказателното поле. Ханкич също се отчете с добра намеса. Оказа се обаче, че Илиев е бил в положение на засада. 

В 7-ата минута на срещата Ботев поведе с гол на новото попълнение Красиан Колев. Антоан Бароан пусна много добро подаване в коридор към младия полузащитник, който се озова на върха на атаката. Колев не се поколеба и стреля веднага към обратния ъгъл на вратата, преодолявайки Дюлгеров. 

В 14-ата минута отново Колев шутира, но този път право в ръцете на вратаря. Пет минути по-късно Черно море изравни чрез Мазир Сула. Па Конате и Красиан Колев се бяха увлекли в атака, което позволи на домакините да атакуват по левия фланг. Последва подаване към Васил Панайотов, който се опита да центрира по земя в наказателното поле. Топката се отби в крака на Виктор Генев и попадна право в свободния Мазир Сула, който се разписа. 

В 22-ата минута Велислав Василев шутира силно, но право в ръцете на Ханкич. В 28-ата минута отново стражът на Ботев трябваше да се намесва след шут на Алекс Фернандес. В 33-ата минута Атанас Илиев опита акробатичен удар, който не намери очертанията на вратата. И Дюлгеров трябваше да избива топката след удар на Емануел Уме, който беше доста коварен и насочен точно под горната греда. 

От последвалия корнер Красиан Колев качи топката на главата на Виктор Генев, който стреля в десния страничен стълб. В добавеното време на първата част Атанас Илиев взе топката от ръцете на стража Иван Дюлгеров. Това позволи на Антоан Бароан да стреля към опразнената врата, но от малък ъгъл. Нападателят не успя да отбележи в тази ситуация. 

В 51-ата минута Ботев отново поведе. Този път точен бе Емануел Уме, който остави Виктор Попов зад себе си с много добро поемане на топката. Последва слаб, но достатъчно точен удар покрай Иван Дюлгеров.

В 64-ата минута Точукву Ннади остави Ботев с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон, който му бе показан за задържане. В 66-ата минута Ханкич улови топката след удар с глава на Атанас Илиев. Пет минути по-късно Мазир Сула стреля много опасно покрай лявата греда на вратата зад Ханкич. 

В 73-ата минута Черно море получи правото да изпълни дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Виктор Генев. Ръката на бранителя беше долу при центрирането на Мазир Сула. След намесата на ВАР главният съдия Васимир Ел-Хатиб преразгледа решението си и отмени 11-метровия наказателен удар.  

В 75-ата минута Ханкич парира много силен и точен удар на Алекс Фернандес точно под горната греда. В 85-ата минута Атанас Илиев шутира покрай вратата. Същото стори и Исмаил Иса секунди по-късно. В заключителните минути на два пъти Ханкич трябваше да се намесва адекватно, за да опази трите точки за своя тим. 

В добавеното време шансът не бе на страната на моряците, като на няколко пъти топката бе близо до това да се оплете в мрежата на Ботев, но това не се случи. Перфектно центриране намери Исмаил Иса, който стреля с глава, но Ханкич отрази. След това пък Живко Атанасов, а също така и Атанас Илиев пропуснаха. 

ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 1:2

1:1 Красиан Колев 7'
1:1 Мазир Сула 19'
1:2 Емануел Уме 51'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация