Пирин зашлеви звучен шамар на Лудогорец насред Разград

21:48
Пирин зашлеви звучен шамар на Лудогорец насред Разград

Пирин Благоевград спря Лудогорец в битката за първото място. "Орлетата" си тръгнаха с трите точки от Разград, побеждавайки с 1:0 в мач от 22-ия кръг на efbet Лига. Главен съдия на срещата бе Ивелин Занев. В добавеното време на първата част Преслав Йорданов (45+1) беше точен за гостите от дузпа и на практика отбеляза единственото попадение в срещата. В стартовия състав на шампионите попадна новото попълнения Тодор Неделев. Антон Недялков трябваше да започне този мач, но по време на загрявката той получи контузия и бе заменен от Дени Групер.

Домакините се намираха в доста добра форма, като от началото на сезона имаха едва 1 загуба. Въпреки това обаче заемат второто място и са на 4 точки зад лидера ЦСКА София след вчерашното равенство на червените с Локомотив (Пловдив). В последния кръг “орлите” направиха нулево равенство с Левски и прекъснаха серията си от две поредни победи в първенството. Неприятната новина след подновяването на пролетния полусезон е отпадането на отбора от Лигата на конференциите, но от друга страна това ще им позволи да се фокусират изцяло върху 12-ата поредна титла, която преследват.

В 5-ата минута добра атака на Лудогорец мина през Неделев и Десподов, като последният центрира отдясно към точката на дузпата, но Рай Насименто не нанесе хубав удар с глава. В 16-ата минута Кирил Десподов качи топката на главата на Игор Тиаго, но ударът на нападателя излезе в аут. 

В 19-ата минута Пипа центрира много опасно в наказателното поле, а топката се насочи в горния десен ъгъл на вратата. Максим Ковальов обаче внимаваше. В 30-ата минута се откри най-чистата възможност в мача и тя бе на сметката на Пирин. Макрецкис излезе очи в очи със Серджио Падт, но ударът му бе париран от стража на Лудогорец. Минута по-късно шут на Преслав Йорданов попадна в ръцете на вратаря. 

В 34-ата минута Тодор Неделев намери Насименто в наказателното поле. Халфът спря топката и се завъртя, след което шутира с левия си крак, но право в Ковальов. В 42-ата минута Франко Русо препъна Даниил Кондраков в наказателното поле на Лудогорец. Първоначално страничният съдия вдигна своя флаг за засада на нападателя. ВАР трябваше да се намесва и след дълго преразглеждане на ситуацията в крайна сметка бе отсъдена дузпа за гостите. 

Зад топката застана Преслав Йорданов, който прати Серджио Падт в грешния ъгъл, отбелязвайки попадение в края на полувремето. 

Второто полувреме започна с добра възможност за Игор Тиаго. Той обаче не успя да засече с глава подаване отляво. След това Неделев стреля мощно от точката на дузпата, но защитник блокира удара. В 65-ата минута Тодор Неделев си нагласи топката на левия крак и шутира опасно покрай вратата. Минута по-късно Ковальов се намеси блестящо след силен удар на Кирил Десподов. Стражът на Пирин показа страхотен рефлекс. 

В 70-ата минута след пробив по десния фланг топката достигна до Игор Тиаго. Той опита изстрел с пета, но Ковальов внимаваше и парира удара. В 73-ата минута бившият футболист на Ботев Пловдив центрира опасно топката от ъглов удар и украинският страж се намеси. Три минути по-късно вратарят отново показа класа след удар с левия крак на Игор Тиаго. 

В 84-ата минута Тодор Неделев стреля с десния си крак. Получи се добро подаване за Игор Тиаго, но нападателят не успя да засече. Две минути по-късно вратарят Ковальов излезе предвидливо напред и извън наказателното си поле в опит да изчисти топката след дълго подаване към Тиаго. Стражът игра с глава, а впоследствие остана на земята, което принуди главният съдия да спре играта. Това изнерви футболистите в зелено и се стигна до спречкване между двата тима. 

В петата минута на добавеното време Кирил Десподов бе много близо до това да изравни, но сантиметри го разделиха от гола в опита му с десния крак. Две минути по-късно Ковальов отново заключи вратата си след шут от границата на наказателното поле. В последната минута Марсел Бибишков излезе очи в очи със Серджио Падт, но не успя да преодолее вратаря. 

ЛУДОГОРЕЦ - ПИРИН 0:1

0:1 Преслав Йорданов 45'+1 д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация