Григор Димитров запази позицията си в световната ранглиста

09:00
Григор Димитров запази позицията си в световната ранглиста

Григор Димитров запази позицията си в световната ранглиста и е под №25 и тази седмица с актив от 1620 точки.


Втората ракета на България Димитър Кузманов се изкачи с две места до №202 с 290 точки, но най-сериозният прогрес е на Александър Лазаров, който напредна с цели 24 места до №277 след страхотното си представяне на ATP 500 турнира в Дубай. В ОАЕ той записа две добри победи в квалификациите срещу по-високо ранкирани съперници - над световния номер 93 Джиджън Джанг и над световния номер 110 Франческо Пасаро, но за съжаление в първия кръг от основната схема трябваше да се откаже заради контузия при резултат 1:6, 0:1 срещу Александър Бублик. 


Лазаров прекара на корта само 24 минути и не можа да се наслади в максимална степен на дебюта си в турнир от такава висока категория. Спечелените 20 точки обаче му помогнаха да се завърне в топ 300 и да се доближи само на пет позиции от рекордния си ранкинг.


Третата ракета на България Адриан Андреев падна с две места до №204 с актив от 285 точки, а Александър Донски се придвижи напред със седем места и вече е №656 с 41 точки.


Промени има и в топ 10. Даниил Медведев се изкачи с едно място, измествайки от 6-ото Андрей Рубльов, а Холгер Руне записа рекордно класиране с осмата си позиция, което е за сметка на Рафаел Надал и Феликс Оже-Алиасим, смъкнали се съответно до №9 и №10.


На върха остава Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас, Стефанос Циципас, Каспер Рууд и Тейлър Фриц.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация