Сезонът за Неймар приключи

20:38
Сезонът за Неймар приключи

Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар ще трябва да се оперира заради контузията си в глезена и ще отсъства от терените между 3 и 4 месеца, съобщиха от френския клуб. Това на практика го изважда от игра до края на сезона.

В официално изявление парижани обявяват:

"През последните години Неймар претърпя няколко епизода на нестабилност в десния си глезен. След последното му изкълчване на 20 февруари медицинският щаб на Пари Сен Жермен препоръча операция за възстановяване на връзките, за да се избегне големият риск от повторна контузия. Всички специалисти, с които е направена консултация, са потвърдили тази необходимост.

Операцията ще бъде извършена през следващите дни в болница "ASPETAR" в Доха. Очаква се забавяне от 3 до 4 месеца преди завръщането му към колективните тренировки".

31-годишният Неймар получи травмата си при успеха с 4:3 над Лил на 19 февруари и не е играл оттогава. Контузията на Неймар представлява силен удар по амбициите на ПСЖ, който има решителен мач реванш в сряда срещу Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация