Бенфика ще довършва Брюж в Лисабон

07:18
Бенфика ще довършва Брюж в Лисабон

Бенфика и Брюж се изправят един срещу друг в реванш от осминафиналната фаза на Шампионската лига. Португалският гранд се наложи с 2:0 при визитата си в Белгия и е фаворит за класиране в следващия кръг, докато отборът на Скот Паркър ще трябва да направи истински подвиг, за да елиминира “орлите” от Лисабон. 


Бенфика прави блестящ сезон до момента и е много близо до титлата в Португалия, а освен това впечатлява с представянето си в ШЛ. Тимът на Роджер Шмит ще се опита за първи път в историята си да достигне до 1/4-финалите в турнира в две поредни кампании. От 2020 година насам единствено Байерн (Мюнхен) и Ливърпул успяха да спечелят на “Луж” в Шампионската лига и това не дава много поводи за оптимизъм на Брюж. 

 

Белгийците бяха сензация в груповата фаза, но оттогава формата им рязко спадна и доказателство е класирането в местното първенство, където “синьо-черните” изостават на цели 20 точки от водача Генк. Последният мач на тима беше разгромна загуба с 0:3 от Остенде. 


Брюж не допусна нито един гол в трите си гостувания в Шампионската лига през сезона, но срещу Бенфика стабилната игра в защита няма да е достатъчна. Феновете със сигурност се надяват на повторение на предишната визита на отбора в Португалия и разгромния успех с 4:0 срещу Порто. 


Бенфика ще бъде без контузения Юлиан Дракслер. Чикиньо и Гонсало Гедеш преодоляха мускулните си травми и са в групата за двубоя. Десният бек Александер Ба тренира на облекчен режим в понеделник, но почти сигурно ще е титуляр. Погледите довечера ще бъдат насочени най-вече към Жоао Марио. Ако се разпише, португалският национал ще изравни постижението на легендата Еузебио от пет поредни мача с попадение в турнира на шампионите. 


Големият отсъстващ в състава на Брюж ще е Андреас Сков Олсен. Роман Яремчук ще остане на пейката срещу бившия си клуб, а в предни позиции Скот Паркър ще заложи на Феран Жутгла.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация