Пиоли: Пристигаме с увереност

23:12
Пиоли: Пристигаме с увереност

Наставникът на Милан Стефано Пиоли потвърди, че ще може да разчита на Браим Диас и Оливие Жиру в утрешното гостуване на Тотнъм от 1/8-финалите на Шампионската лига. Плеймейкърът имаше леки проблеми с коляното, а нападателят боледуваше от грип.

“Всички са добре, включително Жиру и Диас. Разполагам с 24 играчи за мача, като Оливие може да започне като титуляр. Чувстваме се позитивни. Пристигаме с увереност, ентусиазъм и решителност. Присъствието на треньора е важно, казвам го от личен опит. Антонио Конте е добавена стойност и в негово лице имаме много мотивиран опонент. Това е различен мач в сравнение с този във Флоренция, но също така и с първия двубой помежду ни. Очаквам различно отношение от моите играчи. Милан трябва да подходи към срещата добре и да продължи напред с постоянство.

Резултатите не променят утрешния мач. И двата отбора искат да преминат този кръг. Тотнъм сигурно ще атакува повече, отколкото на “Сан Сиро”, като има добра статистика през второто полувреме. Трябва да сме внимателни с фазите на играта. Очакваме огнен стадион, както беше на “Сан Сиро”, но головете не се бележат от публиката. Утре ни очаква двубой с характер. Противниците ни са страховити в атака и ще играят с голям интензитет, като трябва да сме подготвени да контролираме играта повече. Имаме леко предимство, но не бива да мислим за това да го браним. Трябва да атакуваме и да играем с интензитет”, коментира Пиоли на днешната си пресконференция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация