Нагелсман: Искам в някакъв момент да спечеля Шампионската лига с моя отбор

23:16
Нагелсман: Искам в някакъв момент да спечеля Шампионската лига с моя отбор

Наставникът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман говори преди утрешния мач реванш с Пари Сен Жермен от 1/8 финалите в Шампионската лига. Баварците спечелиха с 1:0 първия мач във Франция, 

 “Това е важен мач за мен утре. Искам в някакъв момент да спечеля Шампионската лига с моя отбор“, започна Нагелсман.

“Още не сме решили с каква формация ще сме утре. Предполагам, че Станишич ще играе, той имаше малък проблем с бедрото, но успя да тренира. Той е много надежден, защитава се добре, има добра скорост. Доказал е себе си. Той има предимство, защото Павар е наказан“, продължи той.

Нагелсман коментира и контузията на Неймар. “Това не променя много. Мбапе ще започне, това променя нещата в сравнение с първия мач. ПСЖ имат ясна идея с Меси и Мбапе в предни позиции. Трябва да предотвратим пасовете към Меси. Но не можем да спрем всичко, Ян Зомер също ще има своята роля“.

Наставникът на баварците призна класата на Килиан Мбапе. "Неговата смяна в първия мач оказа влияние върху ПСЖ, а също и върху нас. Той е един от най-добрите нападатели в света. Подходът се променя, когато той играе. Утре той ще започне. Въпросът е нещата да се решават колективно. Определено сме добре подготвени“, каза още той.

Нагелсман коментира и дали защитата на ПСЖ е слабото им място. "Не бих го нарекъл слабост, но те имат много ясно изразено поведение в защита, което е добре да се използва, но е опасно, ако се прекалява с това. Не искам да разкривам твърде много за нашия план, но искаме да използваме това в наша полза", коментира треньорът на Байерн.

Наставникът на Байерн говори и за завърналия се след дълга контузия Садио Мане: “Той придобива все повече и повече ритъм. Не мисля, че ще започне, но все още не е взето решение. Играчите от пейката трябва да внесат импулс и да създават положения за гол, в зависимост от това от какво имаме нужда. Той също може да бъде решаващ от пейката, ако не започне", завърши Нагелсман.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация