Конте: Ако ме питате дали искам да спечеля Шампионската лига, ще отговоря с "да"

23:22
Конте: Ако ме питате дали искам да спечеля Шампионската лига, ще отговоря с "да"

Мениджърът на Тотнъм Атнонио Конте смята, че неговият отбор е готов за реванша с Милан от 1/8-финалите на Шампионската лига и може да навакса изоставането си от първия мач, за да продължи напред. "Шпорите" загубиха с 0:1 на "Сан Сиро", като след този двубой Конте трябваше да остане в Италия, за да се възстанови от операцията по остраняване на жлъчката, която претърпя по-рано. Специалистът призна, че в началото е подценил ситуацията и затова е трябвало да остане повече време в родината. Той се завърна в неделя и утре ще води Тотнъм в така важния реванш с Милан.

"Със сигурност подцених възстановяването след операцията. Заради чувството си за отговорност исках да се върна по-рано, но подцених операцията и може би надцених тялото и себе си. За мен е от огромна важност да работя с играчите и моят щаб. Опитах се да бъда близо до тях чрез видеовръзка, но да присъстваш е съвсем различно. Благодаря на щаба, защото те свършиха страхотна работа. Знам, че не беше лесно за футболистите да бъдат далеч от своя треньор. Сега се върнах и съм щастлив. Предстои ни голям мач. Искаме да се класираме за следващия кръг. Играем срещу отбор, който през миналия сезон спечели титлата в Италия. Наистина добър тим. Надявам се, че ще има страхотна атмосфера на стадиона, която да почувстваме.

Исках да се върна по-рано, но трябва да уважаваме докторите. Тези на Тотнъм бяха доста разтревожени след първия мач с Милан. Затова се върнах чак в неделя. Добре съм и съм пълен с енергия, която смятам да предам и на играчите. 

Ако ме питате дали искам да спечеля Шампионската лига, ще отговоря с "да". След това обаче идва реалността. Трябва да сме готови мач за мач. Препятствието утре е Милан и ние трябва да ги победим с два гола, за да продължим напред. Напрежението е нещо нормално. Едно от нещата, които трябва да опитаме да променим тук, е да научим играчите как да живеят и да се справят с напрежението наоколо.

Във футбола живеем за този тип мачове. През миналия сезон играхме в Лигата на конференциите. Сега сме в Шампионската лига. Спечелихме нашата група, утре трябва да победим, за да продължим", заяви Конте по време на днешната си пресконференция. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация