Може ли Тотнъм да преодолее крехката преднина на Милан?

08:22
Може ли Тотнъм да преодолее крехката преднина на Милан?

Тотнъм и Милан тази вечер се изправят един срещу друг в Лондон в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. “Росонерите” имат крехък аванс от 1:0 след домакинския си успех в първия двубой.


Домакините от Тотнъм ще имат трудната задача да заличат пасива след поражението си на “Джузепе Меаца”, ако искат да се класират на първия си 1/4-финал в турнира от 2019-а насам, когато достигнаха до финала, който загубиха от Ливърпул с 0:2. След гостуването на италианския шампион “шпорите” изиграха четири срещи. В първите две от тях те записаха победи с по 2:0 в градските дербита с Уест Хам и Челси, в които бяха домакини. Последваха обаче две поражения като гости - с 0:1 от Шефилд Уензди, довело до отпадане от ФА Къп, и със същия резултат от Уулвърхамптън. Тези двубои са показателни за разликата в представянето на тима в неговите домакинства и визити през сезона. Сега лондончани ще могат да разчитат на подкрепата на своите фенове, както и на завръщането на мениджъра си Антонио Конте, който пропусна последните няколко мача заради здравословното си състояние.


Гостите от Милан разполагат с предимство след победата над този съперник през миналия месец, но са наясно, че ги очаква тежък реванш на негостоприемен стадион. Те ще се постараят да се класират на първия си 1/4-финал в ШЛ от 2012-а насам, когато отпаднаха от Барселона. След успеха си срещу “шпорите” миланският гранд изигра три шампионатни мача. В тях той спечели първите два с 1:0 над Монца и 2:0 над Аталанта, но в последния кръг загуби визитата си на Фиорентина с 1:2. През миналите два сезона “Дявола” постигаше по-добри резултати в първенството в своите гостувания, отколкото в домакинствата си, но през настоящата кампания е колеблив в изявите си далеч от дома. През този век “росонерите” определено изпитват трудности с визитите си на Острова през този век, като последният им успех е с 1:0 срещу Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” през 2005-а. Оттогава насам последваха четири равенства и шест загуби в гостуванията им на английска земя, като сега ще се опитат да сложат край на тази черна серия.


Тотнъм отново ще бъде без контузените Родриго Бентанкур, Ив Бисума, Юго Лорис и Райън Сесеньон, но този път наказаният за миналия мач Пиер-Емил Хьойберг ще е на разположение на Конте. Въпреки това именно поради наказание Ерик Дайър е аут за днешния двубой. Очакванията са мениджърът да разчита в атака на Деян Кулушевски, Хюн Мин Сон и Хари Кейн. От друга страна, Стефано Пиоли сега ще може да използва на вратата възстановения Майк Менян, който беше извънредно регистриран на мястото на Чиприан Татарушану. Фикайо Томори и Исмаел Бенасер, които също пропуснаха първия двубой поради травми, са на линия и ще могат да са титуляри, въпреки че най-вероятно Раде Крунич ще бъде предпочетен пред алжиреца. Браим Диас преодоля проблемите си в коляното, заради които отсъства срещу Фиорентина, и е готов да играе от първата минута. Оливие Жиру е спряган да стартира мача въпреки боледуването си от грип през последните дни.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация