Стартовите състави на Байерн Мюнхен и ПСЖ

20:41
Стартовите състави на Байерн Мюнхен и ПСЖ

Байерн Мюнхен посреща Пари Сен Жермен в най-чакания реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. Двата тима се изправят един срещу друг на "Алианц Арена" от 22:00 часа. Баварците са в по-добра изходна позиция, след като спечелиха първата среща в Париж с 1:0. ПСЖ обаче вярва, че може да направи обрат и да продължи да преследва най-ценния клубен трофей.

Двата отбора са се срещали общо 12 пъти помежду си и имат по 6 победи. Безспорно, най-паметен е финалът в ШЛ през 2020 година, спечелен от Байерн с 1:0. Тогава гола отбеляза юношата на парижани Кингсли Коман, който донесе успеха със същия резултат на "Парк де Пренс" преди три седмици.

Статистиката дава сериозно предимство на гранда от Мюнхен. От сезон 2010/11 Байерн не е отпадал от елиминационната фаза на Шампионската лига, след като е спечелил първия двубой. 15 от последните 17 мача на баварците в Европа, играни на "Алианц Арена", завършиха с победи. За последно мюнхенци не успяха да отбележат гол в домакински двубой от Шампионската лига през април 2018 година. 

ПСЖ ще направи всичко възможно да избегне елиминация на 1/8-финалите за пети път в последните седем сезона. Парижани са продължавали напред само веднъж в предишните шест случая в Шампионската лига, в които са загубили първия мач. От октомври 2020 отборът няма чиста мрежа в 12 поредни гостувания в турнира.

Ерик Максим Чупо-Мотинг води атаката на Байерн, а зад него ще действат Томас Мюлер и Джамал Мусиала. В средата на терена ще си партнират Леон Горетцка и Йошуа Кимих, по двата фланга започват Кингсли Коман и Алфонсо Дейвис, а тримата бранители пред Ян Зомер ще са Матайс де Лихт, Дайо Упамекано и Йосип Станишич, който влиза на мястото на наказания Бенжамен Павар. Аут заради травма е Люка Ернандес, а Садио Мане се възстанови от контузията си и се очаква да се появи на терена през второто полувреме. Жоао Кансело, Льорой Сане и Серж Гнабри също остават сред резервите.

Пари Сен Жермен е без една от големите си звезди - Неймар. Бразилецът ще пропусне остатъка от сезона, но Лионел Меси и Килиан Мбапе са в отлична форма и ще се опитат да поведат френския гранд към обрат. Фабиан Руис, Витиня и Марко Верати оформят халфовата линия, а Ашраф Хакими и Нуно Мендеш ще сноват по фланговете. На вратата стартира Джанлуиджи Донарума, а триото в отбрана е в състав Данило Перейра, Серхио Рамос и Маркиньос. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация