"Мисия Лондон" беше успешна за Милан

00:03
"Мисия Лондон" беше успешна за Милан

Тотнъм и Милан завършиха наравно 0:0 в мач реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига и по този начин италианците се класираха за следващата фаза, след като спечелиха първата среща на “Сан Сиро” с 1:0. 

Днешният двубой предложи на феновете много битка и малко чисти ситуации за попадение, а в ключов фактор за изхода в двубоя донякъде се оказа и червения картон на Кристиан Ромеро, който бе изгонен през второто полувреме. По този начин италианците си гарантираха първо участие на 1/4-финалите на Шампионската лига от 2012-а година насам.

Началото на срещата се забави с десетина минути поради тежките атмосферни условия в английската столица, които забавиха пристигането на автобусите с двата тима.

Гостите от Италия сякаш започнаха по-добре срещата и в началните минути разиграваха топката отлично в своята половина, което не позволи на “шпорите” да опитат да наложат домакински натиск. Първата малко по-интересна ситуация в срещата дойде в 12-ата минута, когато все пак домакините успяха да се възползват от открила им се възможност за бърза атака, но тя завърши със слаб удар на Емерсон Роял.

“Росонерите” на свой ред имаха отлична възможност да стигнат до попадение в 18-ата минута, когато заучено изпълнение на фал прати топката вдясно към Жуниор Месиас, той се оказа в отлична позиия в наказателното поле, но изтрелът му премина покрай дясната греда. В рамките на първите двайсет минути двама от тримата централни бранители - Кристиан Ромеро и Клеман Лангле бяха декорирани в жълто, както и наставникът им Антонио Конте.

Двата отбора опитваха да разиграват топката бързо, но това се отдаваше малко по-добре на футболистите на Милан, които имаха и крехко предимство в притежанието на топката. След изминаването на половин час игра “шпорите” опитаха да вдигнат интензивността в своето разиграване и да вземат инициативата, но допускаха много грешки в подаванията си. Те все пак стигнаха до един удар на Хари Кейн, но той бе спасен без сериозни усилия от Майк Менян.

Втората част започна с доста нарушения и от двата отбора, които накъсваха играта. В 51-ата минута гостите от Италия отново след бърза атака стигнаха до добро положение, след като рикошет позволи на Браим Диас да влезе в наказателното поле и да стреля, но Фрейзър Форстър спаси.

Десетина минути след началото на второто полувреме Стефано Пиоли бе принуден да извърши принудителна смяна в своя тим, след като Жуниор Месиас получи контузия и на негово място се появи Алексис Салемакерс.

Постепенно футболистите на Тотнъм взеха инициативата в двубоя и изнесоха разиграването в половината на “росонерите”, а най-активен в техните редици в тези минути бе Деян Кулушевски. Те стигнаха до нарушение в не лоша позиция, но ударът на Хари Кейн спря в стената. В 64-ата минута Пиер-Емил Хойберг нахлу в пеналта и стреля, но Менян нямаше проблеми да спаси.

Милан отговори почти мигновено, като първо Браим Диас стреля опасно, а малко след това отново той получи добра възможност за изстрел, но се поколеба и в крайна сметка Форстър спаси последвалия слаб опит на него съотборник. Антонио Конте опита да промени нещо в офанзивен план за своя тим и пусна в игра Ричарлисон и Педро Поро.

В 77-ата минута при бърза контраатака на Милан Кристиан Ромеро извърши ново грубо нарушение срещу Тео Ернандес край страничната линия и това доведе до втори жълт и съотвено червен картон за аржентинеца. Това доведе до реакция и на Стефано Пиоли, който пък почти веднага пусна на терена Исмаил Бенасер и Дивок Ориги.

В 84-ата минута играчите на “шпорите” протестираха бурно за дузпа, когато футболист в бял екип падна в наказателното поле, но те не бяха уважени от Клерман Тюрпен. В ответната атака пък Рафаел Леао показа отличен дрибъл и преодоля бранител, но след отва ударът му бе блокиран. Малко след това и Бенасер пробва дали Фрейзър Фостър е достатъчно концентриран, но стражът улови.

Вероятно най-добрите положения в срещата се случиха в добавеното време, когато първо Хари Кейн успя да насочи с глава една топка в долния ляв ъгъл, но Майк Менян успя да предотврати гола с блестяща намеса. В ответната атака пък Дивок Ориги се озова на прекрасна позиция и копна елегантно кълбото покрай вратаря на домакините, но гредата спаси Тотнъм от попадение в тяхната врата, което се оказа и последното съществено действие в двубоя, а Милан си гарантира преминаване на 1/4-финалите в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация