Миротич: Везенков е най-ефикасният баскетболист този сезон

00:06
Миротич: Везенков е най-ефикасният баскетболист този сезон

Една от големите звезди на Барселона Никола Миротич вярва, че българският национал, който носи екипа на Олимпиакос Александър Везенков ще го наследи като носител на приза за Най-полезен играч в Евролигата. 

Отборите на Везенков и Миротич се срещнаха във вторник вечер в Пирея в сблъсък от 27-ия кръг на Евролигата, а Олимпиакос победи Барселона със 77:70. 

Попитан дали наистина вярва, че Везенков е най-полезният състезател в  Евролигата този сезон, черногорец отговори утвърдително пред специализираното издание eurohoops.net. 

„Да, той го заслужава за начина, по който играе за начина, по който отборът се представя. Няма съмнения. Той е най-ефикасният баскетболист този сезон“, заяви Миротич. 

„Чух доста хора да казват – Майк Джеймс. Без съмнение той е невероятен състезател, но виждате колко постоянен е Везенков. Във всеки мач. Начинът, по който създава положения. Впечатляващ е. За мен няма лесни точки, не съществува такова нещо. Трябва да си ги спечелиш, а той го прави“, каза още Никола Миротич. 

„Много е умен. Освен това е и най-добрият борец в турнира, което е невероятно. Ако продължава по този начин, за мен той със сигурност ще спечели наградата за Най-полезен играч“, добави Миротич. 

Александър Везенков води при реализаторите в Евролигата в момента със средно 17.9 точки на мач и 66.8 процента успешна стрелба. 

„В края на мача му казах, че най-полезният играч винаги се появява накрая и да продължава да работи по този начин, а той ми отвърна, че се учи от миналогодишния МВП. Много се радвам за него“, добави още Никола Миротич, който има и испанско гражданство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация