Лигата на конференциите навлиза в решаваща фаза

07:23
Лигата на конференциите навлиза в решаваща фаза

Най-новият от турнирите на УЕФА - Лигата на конференциите, също ще привлече вниманието на феновете в четвъртък вечер със седем мача от първия кръг на 1/8-финалите. Още във вторник Лацио и АЗ Алкмаар сложиха началото на този етап, като “Олимпико” стана свидетел на донякъде изненадваща победа на нидерландците с 2:1.


Борещият се за мястото си в Премиър лийг Уест Хам ще гостува в Ларнака на местния АЕК, който през миналия сезон завърши втори в първенството на Кипър. “Чуковете” бяха блестящи в груповата фаза през есента, спечелвайки всичките си шест двубоя. АЕК пък идва от Лига Европа, където остана трети в групата си, а след това в плейофния кръг трудно елиминира Днипро-1 (1:0 и 0:0).


Друг от отборите с най-големи шансове - Фиорентина, приема носителя на Купата на Турция Сивасспор, който също спечели своята група в турнира. Италианците пък останаха втори в група с другия турски представител на 1/8-финалите - Истанбул Башакшехир.


Андерлехт срещу Виляреал е друга вълнуваща двойка. Белгийският тим се справи с Лудогорец в миналия етап, а “жълтата подводница” завърши на върха в своята група през есента.


Базел, който не е за подценяване, се изправя срещу шампиона на Словакия Слован (Братислава). Швейцарците обаче не са на обичайното си високо ниво в своя шампионат, където са на 18 точки от първото място. Слован пък се бори за лидерската позиция в първенството си.


Носителят на Купата на Белгия Гент мина през дузпи в плейофите, за да се изправи сега срещу споменатия вече Истанбул Башакшехир, който през есента разгроми Фиорентина с 3:0.


В последните два мача първенецът на Полша Лех (Познан) приема коравите шведи от Юрдгорден, а шампионът на Молдова Шериф (Тираспол) е домакин на Ница.


Всички реванши са на 16 март с изключение на Истанбул Башакшехир - Гент, който ще е ден по-рано.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация