Травма провали Григор Димитров в Индиън Уелс

00:11
Травма провали Григор Димитров в Индиън Уелс

Григор Димитров не успя да довърши мача си срещу Джейсън Къблър от втория кръг на турнира "Мастърс" в Индиън Уелс заради контузия. Той реши да се откаже от борбата в третия сет при резултат 3:0 за неговия съперник. Българинът спечели първия сет с 6:2, но загуби втория след тайбрек с 6:7(5). В третия сет нивото на играта му видимо спадна и изглежда причината за това е била контузия, заради която хасковлията реши да не доиграе срещата докрай и напусна корта преждевременно.


Първият сет бе спечелен доста убедително от Григор Димитров с категоричното 6:2 гейма. Макар не всичко да вървеше по мед и масло, хасковлията показа характер във важните моменти и сломи съпротивата на своя съперник. 


Още в началото Гришо проби подаването на Къблър във втория гейм и набързо дръпна в резултата с 3:0. При следващите си два сервис-гейма обаче българинът показа колебания, като и в двата допусна да изостава с 15:40. Той обаче успя да се измъкне от трудните ситуации, като спечели и двата гейма, благодарение и на добрия си сервис. 


Така резултатът стана 5:2 в полза на Димитров, като в следващия гейм Къблър сервираше. Австралиецът поведе с 40:0, но след това направи двойна грешка, която явно доста го разколеба. Това даде шанс на Григор да стигне първо до дюс, а след това и да измъкне гейма и да затвори сета при 6:2 в своя полза.


Вторият сет бе доста по-различен. Къблър видимо подобри играта си и стоеше напълно равностойно на Димитров. 


Сетът вървеше гейм за гейм, като всеки от двамата играчи печелеше сравнително лесно подаванията си. Единствено в началото, при първия сервис-гейм на Къблър, Григор имаше точка за пробив, но не успя да се възползва. 


В крайна сметка сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. В него Къблър тръгна по-добре с минипробив и поведе с 3:0, но Гришо успя да реагира и да докара нещата до 3:3. След това играта продължи точка за точка, като ключов момент бе при 5:5, когато българинът твърде лесно изкара в аут един ретур на втори сервис на съперника си и позволи резултатът да стане 6:5, а при следващото разиграване австралиецът стигна до още една точка и затвори сета със 7:5 в своя полза.


В началото на третия сет играта на Димитров тотално се разпадна. Къблър спечели лесно своето подаване, а след това записа и пробив на нула, след любезното съдействие на Григор, който направи две двойни грешки. 


В третия гейм българинът имаше шанс да се върне в мача, тъй като имаше две точки за пробив. Той обаче не успя да реализира нито една от тях, а впоследствие загуби гейма, след което веднага отиде на мрежата и подаде ръка на съперника си, давайки знак, че не може да продължи мача заради контузия. 


Така Димитров приключи безславно участието си в турнира, докато Къблър записа нов престижен успех и продължава в третия кръг, където ще се изправи срещу Франсис Тиафо или Маркос Гирон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация