Статистиката показва: Манчестър Юнайтед е номер 1 по победи от старта на сезона

08:34
Статистиката показва: Манчестър Юнайтед е номер 1 по победи от старта на сезона

Манчестър Юнайтед е отборът с най-много победи във всички турнири от началото на сезона. Това показва статистика, публикувана от "Опта Спорст", която обхваща отборите от петте големи първенства - Премиър лийг, Ла Лига, Серия "А", Бундеслигата и Лига 1.


В четвъртък "червените дяволи" победиха Бетис с 4:1 в първия сблъсък между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа. Това бе общо 31-вата победа на английския гранд от началото на кампанията. Възпитаниците на Ерик тен Хаг са далеч напред в тази класация, като имат цели 4 победи повече от отборите, които заемат второто място, а те са цели 5 - Наполи, Барселона, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Манчестър Сити.


За водачеството на Манчестър Юнайтед в тази класация има и логично обяснение и то е в по-големия брой изиграни мачове, тъй като тимът все още се бори на четири фронта и не е отпаднал от нито един от турнирите, в които участва. "Червените дяволи" вече спечелиха "Карабао къп", а освен това са на 1/8-финал в Лига Европа и на 1/4-финал за ФА Къп, като освен това са изиграли и 25 мача в Премиър лийг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация