Борнемут върна Ливърпул в суровата действителност на Висшата лига

16:25
Борнемут върна Ливърпул в суровата действителност на Висшата лига

След няколко добри резултата през последните седмици Ливърпул се завърна към разочароващите си мачове, с които е изпълнен сезона на мърсисайдци. Отборът на Юрген Клоп загуби с 0:1 при гостуването си на Борнемут, който преди тази среща бе на последно място в класирането. Единственото попадение в мача реализира Филип Билинг в 28-ата минута. Мохамед Салах пропусна дузпа в 68-ата минута, след като не уцели вратата от бялата точка.

Ливърпул пропусна шанс да се изкачи на четвърто място, поне временно, а по-късно днес Тотнъм може да увеличи преднината си, а Нюкасъл утре има шанс да изпревари “червените”. За Борнемут, който при предишната си среща с мърсисайдци загуби с 0:9, успехът е изключително важен и изкачи тима извън зоната на изпадащите до 16-а позиция.

Ливърпул стартира уверено и от първите минути започна да създава положения. Първата възможност бе добра комбинация, която изведе Салах на позиция за изстрел, но ударът на египтянина бе слаб. В шестата минута след ъглов удар Ван Дайк насочи топката към вратата, а Лерма бе отлично позициониран и я изби от голлинията. В деветата минута домакините можеха да поведат. След грешка на Александър-Арнолд се стигна до бърза атака, при която Соланке изведе Уатара сам срещу вратаря. Нападателят напредна и заобиколи Алисон, но ъгълът стана много малък и той прати топката във външната страна на мрежата.

Положението за “черешките” бе изключение, а тимът на Юрген Клоп имаше сериозно преимущество и притискаше съперника. Робъртсън стигна до възможност да стреля след добър пробив, но не затрудни особено Нето. В 13-ата минута Гакпо прати топката в мрежата, но бе в засада при подаването на Нунес и попадението не бе признато. Атаките към вратата на домакините се редяха една след друга, като последва неточен удар на Александър-Арнолд.

Защитата на Ливърпул за втори път пропусна извеждащо подаване към Уатара, който напредна сам срещу Алисон, но този път имаше засада. Тази ситуация бе последвана от добър период за Борнемут, който доведе до първия гол в мача. Бърза атака на домакините отново доведе до подаване към Уатара зад защитата. Той напредна и пусна ниско центриране, което стигна до Билинг и той откри резултата.

Попадението разколеба гостите и даде по-голяма увереност на Борнемут. Мърсисайдци опитаха да отговарят, но до края на полувремето по-трудно стигаха до вратата на съперника. Все пак малко преди почивката Ван Дайк имаше отлична възможност да изравни. След центриране от ъглов удар топката стигна до него. Нидерландецът бе на прекрасна позиция, но не уцели добре топката и я прати покрай вратата.

Тимът на Юрген Клоп започна агресивно втората част и бързо стигна до добър шанс. Влезлият на почивката Диого Жота накара Нето да показва качествата си. Натискът на гостите обаче не доведе до други сериозни положения и “черешките” като цяло се справяха, а дори стигаха и до възможности пред другата врата, но Сенеси и Билинг се разминаха с топката и не се стигна до удари.

В 66-ата минута Клоп направи тройна смяна и пусна в игра Фирмино, Хендерсън и Милнър на мястото на Нунес, Елиът и Александър-Арнолд с идея да освежи играта на тима. Веднага след това Ливърпул можеше да изравни, тъй като получи дузпа за игра с ръка на Адам Смит. Салах застана зад топката, но не уцели вратата и преднината на домакините се запази.

Слeд пропусната възможност мърсисайдци не изглеждаха като отбор, който е способен на обрат. Гостите владееха топката в големи периоди и натискаха, но в играта им нямаше идеи и те не стигаха до реални положения. В 82-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините, но след поредица от финтове на Салах топката бе изчистена. В добавеното време изстрел на Гакпо мина над вратата.

БОРНЕМУТ - ЛИВЪРПУЛ 1:0

1:0 - Билинг 28'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация