Реал Мадрид беше безкомпромисен срещу Еспаньол

17:00
Реал Мадрид беше безкомпромисен срещу Еспаньол

Реал Мадрид победи Еспаньол с 3:1 в мач от 25-тия кръг на испанската Ла Лига. Хоселу откри за гостите (8'), но тимът на Анчелоти осъществи пълен обрат още през първото полувреме чрез голове на Винисиус (22') и Едер Милитао (39'), а Марко Асенсио уби всякаква интрига в заключителните секунди на срещата с трети гол (90+3). 

С победата си днес Реал Мадрид се върна на победния път в първенството и съкрати разликата с лидера Барселона на 6 точки преди гостуването на каталунците на Атлетик Билбао. Тимът продължи да е безкомпромисен в срещите срещу днешния си съперник, като вече има 18 победи в последните 20 мача с Еспаньол. Еспаньол записа второ поредно поражение в първенството и се намира на 13-о място във временното класиране, като е доста близо до зоната на изпадащите.

Карло Анчелоти не можеше да разчита днес на контузения носител на “Златната топка” Карим Бензема, който обаче ще е готов за реванша с Ливърпул в Шампионската лига. Италианецът не използва Дейвид Алаба и Ферлан Менди, които също лекуват травми.

Днес Реал излезе с познатото си 4-3-3,  като Анчелоти бе предприел няколко промени в сравнение със състава, който записа нулево равенство с Бетис в предишния кръг. Начо бе заменил Антонио Рюдигер в центъра на защитата, а Карвахал игра вместо Лукас Васкес на десния бек. Камавинга отново действаше на нехарактерната си позиция на левия бек.  Лука Модрич се завърна в състава след наказание и си партнираше с Тони Кроос и Аурелиен Чуамени в средата на терена. Родриго  действаше като централен нападател на мястото на Бензема, а в атака по фланговете  го подпомагаха Феде Валверде отдясно и Винисиус отляво.

Наставникът на Еспаньол Диего Мартинес не можеше да използва контузените Кейди Баре и Адриа Педроса. Гостите  ще играеха в схема  4-4-2, преливаща в 4-5-1, като атаката им водеха намиращият се в добра форма Хоселу, който имаше 11 гола в Ла Лига дотук, както и бившият играч на Барселона Мартин Брeйтуейт. Денис Суарес и Хави Пуадо днес бяха оставени на пейката, а на тяхно място ще действаха Рубен Санчес и Хосе Грагера.

Първото положение в мача дойде за Еспаньол. Мартин Брейтуейт получи добра топка и отправи опасен удар, но шутът му бе блокиран от Едер Милитао. По-добрата игра на гостите продължи и те откриха резултата в 8-ата минута. Рубен Санчес центрира добре отдясно и голмайсторът на тима Хоселу засече с безпощаден удар с левия крак за 0:1. В 14-ата минута дойде първият точен удар за Реал, когато Винисиус подаде на Камавинга и французинът стреля, но стражът на Еспаньол улови. В следващата минута дойде ново добро положение за гостите. Серхи Дардер центрира от пряк свободен удар и Леандро Кабрера стреля с гласа, Куртоа спаси, а после неразбирателство между него и защитата на Реал едва не доведе до второ попадение във вратата им. Малко по-късно опасен далечен шут на Модрич бе блокиран.

Реал обаче започна да играе по-активно и изравни резултата. Винисиус направи от характерните си пробиви, излъга няколко защитници на Еспаньол и с премерен удар направи безпомощен Пачеко - 1:1. Домакините продължиха да натискат, като първо опасен удар на Родриго бе спасен, а далечен шут отново на бразилеца  бе неточен. По-добрата игра на Реал продължи и Кралският клуб осъществи пълен обрат. След късо изпълнение на корнер топката попадна в Чуамени, който центрира чудесно с външен фалц за Едер Милитао, който се извиси и вкара с глава за 2:1 в 39-ата минута. Малко по-късно добро центриране на Винисиус достигна Родриго, но ударът му бе блокиран. 

Втората част започна в доста по-спокойно темпо. Десет минути след подновяването на играта Леандро Кабрера от Еспаньол бе оставен непокрит в наказателното поле след изпълнение на корнер, но стреля неточно. Играта бе равностойна, като близо двадесетина минути след началото на второто полувреме нямаше кой знае какви положения в мача. Двата отбора опитаха някои опасни центрирания, но защитите се справяха. В 70-ата минута опасен далечен изстрел на Тони Кроос премина над гредата на Пачеко. И двамата треньори предприеха рокади, като в игра за Реал се появиха Марко Асенсио, Дани Себайос и Антонио Рюдигер. В игра за гостите пък влязоха Денис Суарес и Хави Пуадо. В 75-ата минута хубав удар на Родриго от пряк свободен удар срещна напречната греда на Еспаньол

Три минути по-късно бразилска комбинация между Родриго и Винисиус Жуниор завърши с далечен удар на последния в ръцете на стража на гостите. В 82-рата минута пък влезлият като резерва Ронаел Пиер-Габриел се контузи при шпагат и бе принудително заменен. Пет минути по-късно отново Леандро Кабрера бе изпуснат след центриране от пряк свободен удар, но бранителят на Еспаньол стреля неточно с глава. Във втората минута на даденото от съдията петминутно продължение всякаква интрига приключи. Начо направи добър пробив и изведе влезлият като резерва Марко Асенсио, който направи 3:1. Секунди по-късно Феде Валверде пропусна да направи победата на Реал още по-убедителна, но Пачеко изби в корнер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация