Челси си тръгна с три точки от Лестър

19:37
Челси си тръгна с три точки от Лестър

Челси постигна трета победа за последната седмица и втора такава в първенството, след като надделя с 3:1 в гостуването си на Лестър в мач от 27-ия кръг на Премиър лийг. Попаденията за лондончани бяха дело на Бен Чилуел (11’), Кай Хаверц (45’) и Матео Ковачич (78’), а за домакините точен бе Патсон Дака (39’). Гостите продължиха тенденцията за прогрес в своята игра и представиха някои отлични неща в офанзивен план, но отново бяха допуснати доста грешки в отбрана, а подопечните на Брендън Роджърс можеха да стигнат и до по-добър резултат, ако бяха демонстрирали по-добра концентрация пред гола. Те останаха и с човек по-малко в добавеното време, когато Вут Фаес бе изгонен.

Интересно е да се отбележи, че на трибуните за двубоя ще присъства Гари Линекер, който вчера бе свален от ефир от ББС и това предизвика изключителна вълна от недоволство сред футболните експерти в държавната телевизия. Те дори отказаха да се явят на работа днес, което доведе до сериозни проблеми и отмяна на повечето футболни предавания за деня в ефира на медията. 

“Лисиците” започнаха по-активно двубоя и опитваха да пресират своя противник по-високо по терена. Играчите на Челси обаче излязоха напред в резултата още в 12-ата минута, когато Калиду Кулибали пое една топка след корнер на десния фланг, центрира я обратно в пеналта, а там Бен Чилуел, озовал се отдясно, с плътен удар прати топката в мрежата покрай доста неумелата намеса на Дани Уорд.

Футболистите на Брендън Роджърс можеха да отговорят на това предизвикателство само минута по-късно, когато центриране от фал на Джеймс Мадисън намери Даниел Амарти пред напълно опразнената врата на Кепа Арисабалага, който се размина с топката, но бранителят не успя да насочи кълбото в нейните очертания.

Гостите бяха съвсем близо до второ попадение в 24-ата минута, когато Жоао Феликс бе изпуснат от отбраната на Лестър и след дълъг пас се озова в отлична позиция, но ударът му срещна лявата греда и не пожела да се озове в мрежата. На свой ред “лисите” също треснаха гредата в ответната атака, когато Киърън Дюсбъри-Хол не бе затворен навреме от Кулибали и стреля, но напречния стълб зад Кепа се оказа на пътя на този опит.

Челси стигна до второ попадение в 35-ата минута, когато Рубен Лофтъс-Чийк центрира отдясно и там Жоао Феликс отблизо успя да се разпише. Попадението обаче бе отменено след намеса на ВАР, която показа, че португалецът е бил в засада.

Лестър отново стигна до солиден отговор в 39-ата минута, когато отново настоятелна игра при доста висока преса даде възможност на домакините да отнемат пред наказателното поле, а Патсон Дака с много плътен удар от границата на пеналта преодоля Кепа Арисабалага за 1:1.

Домакините бяха съвсем близо до пълен обрат само за минута, след като ново навлизане в границите на полето пред испанския страж на играчи в синьо доведе до хубав изстрел на Мадисън, но този път Кепа се намеси решително и изби. Той трябваше да се намесва решително и секунди след това, когато Рикардо Перейра също реши да пробва късмета си от средно разстояние. Отново Мадисън получи възможност да изпълнява фал от дъгата минута преди края на първата част, но топката се удари в стената. Ситуацията обаче бе проверена от ВАР от за игра с ръка на Уесли Фофана, но реферите в стаичката не сметнаха, че тя е била преднамерена.

Лондончани успяха отново да излязат напред в 50-ата минута на дългото добавено време на на първото полувреме, когато великолепна асистенция на Енцо Фернандес прехвърли цялата отбрана на Лестър и отлично разбралия го в този момент Кай Хаверц със също толкова технично действие вкара за 1:2.

Лошата новина за Греъм Потър бе, че Жоао Феликс получи проблем и на почивката бе заменен от Конър Галахър. Те можеха да стигнат до трето попадение в самото начало на втората част, когато удар на Уесли Фофана отправи много опасен удар

Челси успя да спаси преднината си в 65-ата минута, когато Кепа боксира слабо една балонна топка, което даде възможност на домакините да я отнемат, техен играч стреля много опас, но Конър Галахър изчисти с тяло от голлинията. Две минути след това от другата страна на полето Хаверц стреля с глава след корнер, но Дани Уорд с една ръка спаси. Испанският страж на гостите отново се намеси доста нескопосано в 72-ата минута и буквално подари топката на Дюсбър-Хол на няколко метра пред своята врата, но халфът стреля много слабо.

Лондончани стигнаха до трето попадение в 75-ата минута, когато нов великолепен пас на Енцо Фернандес изведе Михайло Мудриг очи в очи със стража на домакините и той реализира, но се оказа, че украинецът е бил в засада. Те все пак стигнаха до третото си попадение малко след това, когато Хаверц бе изведен отдясно и центрира именно към Мудриг, а той с глава свали към Ковачич, а хаърватинът от ждроп прати топката за трети път в мрежата. В добравеното време Вут Фаес бе изгонен, след като получи втори жълт картон в добавеното време.

С тази победа Челси продължава да заема десетото място в класирането на Премиър лийг с 37 точки, а Лестър вече е 16-и, но само на точка от опасната зона, където е Уест Хам с 23 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация