Тотнъм се поотърси от неуспеха срещу Милан с успех срещу Нотингам

19:30
Тотнъм се поотърси от неуспеха срещу Милан с успех срещу Нотингам

Тотнъм успя да заличи лошото чувство от отпадането от Шампионската лига срещу Милан в средата на седмицата и спечели с 3:1 в домакинството си на Нотингам Форест в двубой от 27-ия кръг на Премиър лийг. Хари Кейн (19’, 35’ дузпа) вкара две попадения през първата част, а Хюн-Мин Сон (62’) добави още един гол след почивката. Гостите намалиха чрез Джо Уоръл (81’), а Андре Аю пропусна дузпа в добавеното време.

Играчите на “шпорите” излязоха напред още в четвъртата минута, когато Ричарлисон бе изведен великолепно зад гърба на отбраната с великолепен пас на Оливър Скип, след което бразилецът прати топката е мрежата за 1:0. Ситуацията предизвика съмнения за засада и след намеса на ВАР тя бе потвърдена, а попадението бе отменено.

Резултатът в полза на Тотнъм все пак бе открит в 20-ата минута, когато настоятелната игра на тима даде вкара топката в наказателното поле, тя отиде в Педро Поро, той на свой ред центрира добре и там Хари Кейн с глава прати топката в мрежата неспасяемо за 1:0.

Лондончани стигнаха до второ попадение в десет минути преди края на първата част, когато Ричарлисон се озова с топка в крака в отлична позиция в наказателното поле и бе фаулиран. Това доведе до отсъждане на дузпа, която бе реализиране безапелационно от Хари Кейн за 2:0.

Втората част също започна с натиск на футболистите на Антонио Конте и те можеха да стигнат до ново попадение в самото начало, но опит на Ричарлисон бе блокиран от бранител. “Шпорите” все пак стигнаха до трето попадение в 62-ата минута, когато отново бразилецът, този път в ролята на асистент, изведе брилятно Хюн-Мин Сон в наказателното поле и той с удар в долния ляв ъгъл покачи на 3:0.

Фрейзър Фостър направи две много солидни спасявания петнайсетина минути преди края на редовното време, за да запази преднината на своя отбор. Нотингам стигна до попадение десетина минути преди края на двубоя, когато изпълнение на корнер бе засечено от Джо Уоръл в мрежата за 3:1. Футболистите на Стив Купер получиха дузпа в последната минута на добавеното време, когато Кулушевски игра с ръка в наказателното поле при един корнер. Зад топката застана Андре Аю, но пропусна.

С тази победа Тотнъм затвърди мястото си в топ 4 и с 48 точки, но на цели шест пред Ливърпул, който е с 42. Нотингам пък е 14-и с 26 точки, но нямат победа в последните пет двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация