Левски показа европейска класа срещу Ботев Враца

20:04
Левски показа европейска класа срещу Ботев Враца

Отборът на Левски надви с 2:0 Ботев Враца в срещата от 23-ия кръг на efbet Лига. Уелтон (24`) и Жереми Петрис (40`) отбелязаха два красиви гола, а Андриан Краев  пропусна дузпа още в 5-ата минута. Домакините водени от Ивелин Попов надиграха категорично гостите и напълно заслужено взеха втора поредна победа в шампионата и първа на "Герена" от над пет месеца.

26-кратните шампиони изиграха много силно първо полувреме и пропуснаха няколко чисти положения през целия двубой, като след 154 дни отново записаха успех пред своите привърженици. Другата хубава новина за играчите на Стоилов е, че Уелтон се отпуши в първенството след пауза от шест месеца.

Трите точки изкачиха "сините" на четвърта позиция с 38 точки, колкото има и Локомотив (Пловдив), но "черно-белите" са с мач по-малко, докато врачани са с 22 точки на 12-то място.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" бе важен и за двата отбора - "сините" преследват място в шестица, а врачани се целят оставане в елита. Мачът стартира под силен дъжд и с дузпа за домакините"

Още в петата минута Андриан Краев не отбеляза дузпа. Халфът стреля в аут, като стана поредният футболист на тима, който пропуска 11-метров наказателен удар след завръщането на Мъри на "Герена". Дузпата бе отсъдена след намесата на ВАР, тъй като Драгомир Драганов първоначално не видя играта с ръка на Да Сива след удар на Попов с глава.

Пропускът не промени нагласата на столичани, които продължиха да атакуват, а хубав удар на Попов бе избит в корнер от Костов. Преди това Роналдо пропусна да намери връхлитащия Рикардиньо в 18-ата минута. Малко по-късно пресата на "сините" даде резултат, като играчите на Левски отнеха топката в наказателното поле на врачани и Краев намери Уелтон, който с технично изпълнение прати топката в далечния ляв ъгъл на Костов за 1:0. Попадението беше негово пето за сезона и първо за тима в шампионата от победата с 2:0 над ЦСКА-София през септември миналата година.

Бразилското крило с майсторско изпълнение се размина и с втори гол в 26-ата минута, когато топката облиза горната греда на "зелените". Играчите на Стоилов търсеха втори гол, който падна в 40-ата минута. Този път голмайстор бе Петрис, който матира Костов за втори път в мача. Десният защитник  бе изведен от Рикардиньо и завърши отлична атака с бомбен изстрел в мрежата. Попадението е негово първо със синята фланелка от 20 двубоя.

В 55-ата минута централният бранител на гостите Петко Ганев стъпи накриво и загуби топката в опасна зона, като по този начин остава Уелтон очи в очи с Красимир Костов. Бразилецът се опита да го прехвърли, но вратарят на гостите се справи със ситуацията.

В 66-ата минута Цунами центрира перфектно в наказателното поле към Ивелин Попов, който отправи добър удар с глава, но стражът на врачани отново се намеси. Малко по-късно Филип Кръстев намери десетката на "сините", който изведе на голова позиция Роналдо, крилото стреля по земя, но Красимир Костов изби с крак. 

В 84-ата минута Красимир Тодоров опита изстрел от сериозна дистанция, но шутът му обаче не бе точен и не затрудни Пламен Андреев. 

Станимир Стоилов направи само една промяна от победата с 2:0 на Хебър през миналата седмица, докато Даниел Моралес направи пет рокади от успеха  с 1:0 над Славия.

В миналия кръг играчите на Станимир Стоилов спряха най-негативната си серия в своята история от 11 шампионатни мача без победа, започнала още през октомври миналата година.

В състава на Мъри се завърна Ивелин Попов, който пропусна успеха в Пазарджик заради наказание, като замени Илиян Стефанов, който пък има травма и пропусна мача. Пламен Андреев бе вратар, а Жереми Петрис, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами бяха в защита, докато Андриан Краев и Филип Кръстев бяха опорни  халфове, а освен Попов, Уелтон и Роналдо помагаха на Рикардиньо.

Същевременно Ботев Враца е в подем, като за последните три кръга футболистите на Дани Моралес записа две победи - шест спечелени точки след 1:0 над ЦСКА 1948 и 1:0 над Славия. Между двата успеха дойде поражението от Спартак (Варна) на "Коритото". 

Бразилският специалист замени петима футболисти от последната среща срещу "белите" - Мартин Кавдански и Момчил Цветанов, които са наказани, Даниел Генов, Браян Перей и Клери Сербер отстъпиха местата си на Марко Маджуга, Луис Соарес, Мирослав Маринов, Стефан Гаврилов и Жан-Пиер Да Силва. Красимир Костов бе под марката, а Браян Мендоса, Петко Ганев, Антонио Георгиев, Соарес, Диего Фераресо действаха в защита. Гаврилов и Чавдар Ивайлов бяха халфовете зад Маринов, Да Силва и Мажуга.

ЛЕВСКИ 2:0 БОТЕВ ВРАЦА

1:0 Уелтон 24'
2:0 Жереми Петрис 40'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация