Холанд измъкна Сити срещу Кристъл Палас

22:18
Холанд измъкна Сити срещу Кристъл Палас

Манчестър Сити постигна трудна победа с 1:0 при гостуването си на Кристъл Палас. Единственото попадение бе дело на Ерлинг Холанд. Норвежецът се разписа от дузпа в 78-ата минута. “Гражданите” имаха предимство през цялата среща, но не създадоха много положения.

Тимът на Пеп Гуардиола се доближи на две точки до лидера Арсенал, който играе утре. Кристъл Палас пък вече няма победа в 11 поредни мача и ако продължава в този дух може да се доближи до зоната на изпадащите, тъй като в момента е на 4 точки от нея.

Тимът на Гуардиола започна на много високо темпо и рано можеше да поведе. Още в третата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле, което завърши с удар на Родри от воле и блестяща намеса на Гуаита. При следващата атака Грийлиш навърза няколко защитници преди топката да мине малко покрай вратата. Палас отговори с добра атака, която завърши с опит на Заха, но той не успя да уцели добре топката.

След бурното начало темпото се успокои. “Гражданите” владееха топката в големи периоди, но това не водеше до опасни ситуации пред вратата на домакините. В 19-ата минута Холанд получи първия си шанс. Той получи топката от Родри, напредна и стреля, но решителна намеса на Гуеи му попречи. Норвежецът имаше още по-добра възможност в 28-ата минута. Тогава Бернардо Силва намери Аке в наказателното поле, а бранителят подаде към Холанд, който направи голям пропуск, като прати топката над вратата.

Холанд бе спрян от Гуеи малко по-късно, а това бе последвано от добра атака на Палас, завършила с удар на Заха от дистанция, който след рикошет прати топката покрай вратата. Лондончани успяха да ограничат съперника до края на полувремето, което предизвика леко изнервяне в тима на гостите, които не успяваха да разгърнат играта си.

След почивката ситуацията на терена продължи в същия дух. Домакините не позволяваха на Ман Сити да ги притисне, въпреки че тимът на Гуардиола имаше голямо предимство по отношение на владеенето на топката. В 57-ата минута “гражданите” получиха фал на границата на наказателното поле. С изпълнението се нагърби Фил Фоудън, който стреля във вратарския ъгъл и Гуаита се справи отлично. След час игра на терена се появи Хулиан Алварес, който замени Фоудън. Аржентинецът можеше да се разпише веднага след влизането си. Той великолепно елиминира защитник след подаване на Бернардо Силва, но завършващият удар не бе на същото ниво и топката отиде над вратата.

КРИСТЪЛ ПАЛАС - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1

0:1 - Холанд 78'-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация