Чави: Мачът с Атлетик Билбао е по-важен от Ел Класико

22:48
Чави: Мачът с Атлетик Билбао е по-важен от Ел Класико

Наставникът на Барселона Чави Ернандес подчерта голямата важност на утрешното гостуване на Атлетик Билбао, като увери, че едва след това неговият отбор ще започне да мисли за Ел Класико с Реал Мадрид след седмица.

“Утрешният мач е финал за нас, много е важен. След това ще имаме цяла седмица да мислим за Ел Класико. Остават ни само финали. Като минимум трябва да задържим настоящата си преднина. Няма да играем с ръчната спирачка. На първо място е утрешният двубой и след това ще мислим за Ел Класико. Предстоящият ни мач е също толкова важен или дори повече. Остава още много от първенството. Шестте точки в следващите два мача няма да са решаващи, но са от голямо значение. Идва часът на истината, където се решават титлите. Трябва да се борим. Утре ще бъде сензационна битка. Това е Билбао на “Сан Мамес” - агресивен отбор, който не спекулира.

Искаме да приключим двубоя с трите точки и без наказани. Понякога има нужда от тактически фалове и ще бъдем предпазливи, но това е част от играта. Отсъствието на Роналд Араухо поради наказание е от голямо значение. Ще има много центрирания и статични положения. Той ще ни липсва, но имаме достатъчно алтернативи, за да се опитаме това да не се забелязва. Съгласен съм с мнението на Роберт Левандовски, че футболът се е променил много. Допреди 10 години той не беше нито толкова бърз, нито толкова физически, а по-бавен и по-контролируем. Почти всички отбори те пресират в изнасянето на топката и са по-вертикални. Това обаче не променя нашата идея. Треньорите много се промениха на тактическо ниво и трябва да се адаптираме”, коментира Чави на пресконференцията си преди двубоя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация