Мартин Минчев взе участие в поредната победа на Спарта в чешкото първенство

22:55
Мартин Минчев взе участие в поредната победа на Спарта в чешкото първенство

Спарта Прага продължава с блестящото си представяне през пролетта. Тимът на Мартин Минчев разгроми с 3:0 като гост Баник Острава и записа шести пореден успех в чешкото първенство, като събра 51 точки и излезе на второ място в класирането, измествайки шампиона Виктория (Пилзен), който загуби с 1:2 от лидера Славия (Прага).

Минчев беше резерва, но се появи в 63-ата минута на мястото на автора на две от поапденията Томаш Чванчара. Българинът получи жълт картон малко след влизането си в игра. Резултата в полза на Спарта откри Ян Кухта в 17-ата минута, в 20-ата Чванчара удвои, а отново той реши всичко в 51-ата минута.

Голямото дерби на кръга беше в Прага, където Славия посрещна Виктория (Пилзен). Томаш Хори даде ранен аванс на гостите, но след почивката Славия взе иницитивата и с попадения на Питър Олайинка (50') и Ондрей Лингър (76') стигна до обрат с 2:1. По този начин "червено-белите" запазиха първата си позиция с преднина от 2 точки пред Спарта, а Виктория отстъпи на третото място.

В друг мач от съботната програма Сигма (Оломоуц) победи Чешке Будейовице с 3:0 и се придвижи на 5-о място в класирането. Домакините вкараха всички голове само в рамките на 10 минути през второто полувреме. Малко преди това Лукаш Чмелик от Чешке Будейовице получи директен червен картон.

Застрашеният от изпадане Злин направи 2:2 с гостуващия Храдец Кралове и се изравни по точки с Пардубице, но има мач повече от последния в класирането. Едно от попаденията за Злин беше дело на бившия чешки национал Либор Козак.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация