Славия подчини Арда с гол от дузпа (видео)

17:00
Славия подчини Арда с гол от дузпа (видео)

Късен гол от дузпа на Тони Тасев сложи край на негативната серия на Славия от три последователни поражения в шампионата. В двубой от 23-ия кръг славистите се наложиха с минималното 1:0 пред собствена публика срещу Арда. Воденият от Златомир Загорчич състав взе реванш за поражението си 0:1 в Кърджали срещу същия съперник в по-ранен етап от кампанията.

Първият четвърт час от двубоя премина равностойно, а в 33-ата минута Тасев центрира в наказателното поле и капитанът Галин Иванов шутира от точката за изпълнение на 11-метров наказателен удар. Вратарят Анатоли Господинов отби опита му за гол, а при добавката Ахмед Ахмедов също не успя да открие головата сметка в мача, като Господинов отново се справи с опасността.

Втората част стартира с опит за попадение на Светослав Ковачев, а топката премина над покрилия вратата Светослав Вуцов и излезе в аут.

В следващия повече от половин час играта се водеше предимно в центъра на терена, а головите опасности пред вратите липсваха изцяло. Стигна се до 77-ата минута, когато влезлият като резерва след почивката Чунг До центрира в наказателното поле на гостите. Там Илия Юруков стигна първи до топката, но Галин Иванов му я отне и след това халфът на гостите извърши нарушение срещу капитана на “белите”. Сигнал от главния съдия не последва, но след дълго забавяне и повторно преглеждане на ситуацията, Ивелин Занев посочи бялата точка. Тони Тасев реализира отсъдената дузпа, носейки ценния успех за Славия, въпреки опитите на вратаря Господинов да отбие топката.

Веднага след попадението последва и опит за гол на Владимир Николов, но стражът на Арда пак се отаза последна преграда пред нападателя на “белите”.

В оставащите минути отборът от Кърджали достигна единствено до няколко центрирания в наказателното поле на Славия, но до голови опасности не се стигна. Славистите умело контролираха топката далеч от вратата, пазена от Вуцов, и закономерно спечелиха нови три точки в битката за класиране в челната шестица в Първа лига.

Воденият от Златомир Загорчич състав се намира на четвърто място във временното класиране в шампионата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация