ЦСКА София запази преднината си на върха след успех като гост на ЦСКА 1948

18:37
ЦСКА София запази преднината си на върха след успех като гост на ЦСКА 1948

ЦСКА София си тръгна с победа от стадиона в Бистрица. Отборът на Саша Илич срази ЦСКА 1948 с 1:0 и запази аванса си от четири точки пред Лудогорец. В герой за “червените”, които днес бяха в черни екипи, се превърна резервата Тобиас Хайнц, който намери мрежата зад Даниел Наумов в 66-ата минута. Малко след това изравнителен гол на Евгений Сердюк беше отменен заради игра с ръка на нападателя на домакините. С победата днес отборът от “Българска армия” увеличи преднината си спрямо ЦСКА 1948 на 12 точки.

В минутите преди началото агитката на ЦСКА София зае място на хълма откъм паркинга в близост до стадион "Витоша", което наложи пренареждане на полицейските сили, хвърлени за опазване на реда в гористата местност. 

Преди началото на мача в официалната ложа се настаниха популярни лица от футболния живот у нас: Валентин Михов, Светослав Петров, Цветомир Найденов и др. От страна на ЦСКА 1948 на централната трибуна места заеха: Стойчо Младенов, Добрин Гьонов, Кирил Котев, Спас Джевизов, Никола Газдов и др. Делегацията на гостите включваше наказания Саша Илич, контузения Иван Турицов, Филип Филипов, Стоян Орманджиев и Трифон Попов. 

Срещата започна със сблъсък в средата на терена между Дюкенс Назон и Парвиз Умарбаев още в първите секунди. Това наложи намеса на медицинския екип на гостите, който помогна на национала на Хаити. Във втората минута Ангел Бастунов изскочи на стрелкова позиция след подаване на Ивайло Чочев, но Густаво Бусато успя да избие и да предотврати гол в своята врата.

В 14-ата минута Георги Русев центрира отдясно, а централният защитник Елитон засече топката с глава. Ударът на бразилеца обаче мина над целта, което ядоса тъмнокожия футболист на ЦСКА 1948. 

В 21-ата минута дойде време и националът Даниел Наумов да се намесва. Вратарят на ЦСКА 1948 трябваше да плонжира и улавя топката след изстрел от фаул на Тибо Вион. Последваха скучни минути. В 38-ата Маурисио Гарсес се измъкна от Елитон, но нападателят на ЦСКА - София нанесе много слаб удар. След 120 секунди Георги Русев шутира към мрежата зад Бусато, но топката мина далеч от целта. 

Второто полувреме започна като първото - със скучна игра, като по-дълго време топката се задържаше в половината на тима, воден от асистента на Саша Илич Величко Капланович. Все пак на два пъти домакините излизаха на добра позиция, но пропуснаха да намерят мрежата, а след това беше отсъдена засада. 

В 66-ата минута Дюкенс Назон подаде хубав пас на резервата Тобиас Хайнц, който овладя топката, справи се с опеката на Ангел Лясков и с нисък удар прати топката зад Даниел Наумов - 1:0 за ЦСКА - София! Това беше дебютен гол на норвежката звезда на "червените", който се разписа малко след своето появяване в игра. 

Домакините отвърнаха с попадение на Евгений Сердюк в 72-ата минута. Повторенията обаче показаха, че украинският нападател поема топката с ръка, преди да прониже Густаво Бусато. След като прегледа ситуацията на VAR монитора, реферът Георги Кабаков отмени изравнителния гол на ЦСКА 1948. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация