Фюри към Усик: Да вдигнем залога - без клауза за реванш!

17:30
Фюри към Усик: Да вдигнем залога - без клауза за реванш!

Тайсън Фюри предизвика Олександър Усик да се откаже от клаузата си за реванш преди сблъсъка между двамата боксьори в тежка категория в края на април. Световната боксова асоциация (WBA) потвърди в петък вечер, че се е стигнало до „споразумение“ между двамата за бой за абсолютната световна титла в тежката категория.

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) се обърна към притежателя на поясите на WBA, WBO и IBF Усик във видео, публикувано в Туитър, със следните думи: „Разговарям с адвокатите и хората на Усик коментират клаузи за реванш и тем подобни неща. Ето нещо, с което да вдигнем залога – какво ще кажеш да няма клауза за реванш за двама ни? Нека вдигнем залозите до край. Никога не се тревожи какво ти готви бъдещето или колко още долара ще получиш, след като бъдеш победен. Притеснявай се за самия мач. Без клауза за реванш. Победителят си тръгва със триумфа, загубилият се прибира у дома. Какво ще кажеш за това? Съгласи се с него“.

Очаква се тази седмица историческият сблъсък между Фюри и Усик да бъде официализиран, като двамата ще се бият на 29 април на стадион „Уембли“. Двубоят беше под въпрос заради финансовите претенции на „Циганския крал“, но в крайна сметка ще се проведе след месец и половина.

Фюри има 34 мача на професионалния ринг, като е непобеден – 33-1-0 (24 с нокаут). Единственото му реми дойде в първия от трите двубоя с Дионтей Уайлдър. Усик също няма поражение в 20 срещи на ринга – 20-0 (13 с нокаут), като в последните си две надви сънародника на Фюри – Антъни Джошуа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация