Порто се готви да сипе още сол в раните на Интер

07:09
Порто се готви да сипе още сол в раните на Интер

Порто и Интер излизат тази вечер в мач реванш от осминафиналите на Шампионската лига на “До Драгао” от 22:00 часа. “Нерадзурите” имат крехък аванс от един гол след късно попадение на Ромелу Лукаку в първия мач в Милано.


Домакините от Порто се представят много успешно срещу италианските отбори в евротурнирите под ръководството на Серджио Консейсао и със сигурност ще искат да продължат тази традиция. Те вече отстраниха Рома и Ювентус именно на осминафиналите на ШЛ, съответно през 2018/19 и 2020/21, а през миналата кампания записаха победа и реми срещу Милан в груповата фаза, след което елиминираха Лацио в Лига Европа. Интер пък ще се надяват да се класират на първия си четвъртфинал в турнира от сезон 2010/11 насам.


Порто спечели последния мач от португалското първенство вкъщи трудно с 3:2 срещу Ещорил. Тимът се намира на втора позиция, на 8 точки от лидера Бенфика. Серджио Консейсао няма да може да използва изгонения в първия мач с Интер Отавио, a контузени са Жоао Марио, Вендерсон Галено и Еванилсон, които са под въпрос. Очаква се днес за Порто в предни позиции да стартират Мехди Тареми и Тони Мартинес, освен ако специалистът не реши да заложи на един чист нападател.


Интер продължава колебливото си представяне в Серия “А”, където загуби гостуването на Специя с 1:2, като записа поредната си неубедителна изява далеч от дома. Макар и на втората позиция, тимът е на цели 18 точки от лидера Наполи, като далеч по-реална цел пред отбора е да задържи мястото си в топ 4, отколкото да мисли за титла. Заговори се за напрежение в тима и неяснота около бъдещето на наставника Симоне Индзаги, като провал днес в Шампионската лига може да се окаже пагубен за оставането на специалиста.


Интер има своите кадрови проблеми, като Робин Госенс и Далберт са контузени, а Милан Шкриняр и Хоакин Кореа са под сериозна въпросителна за мача. Логично наставникът ще заложи на обичайната схема 3-5-2, като атаката на “нерадзурите” се очаква да водят Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация