Труден немски тест за Манчестър Сити

07:15
Труден немски тест за Манчестър Сити

Манчестър Сити приема РБ Лайпциг на „Етихад Стейдиъм“ в интригуващ реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. „Червените бикове“ устояха на натиска на „гражданите“ преди три седмици и двата отбора завършиха 1:1 на „Ред Бул Арена“, оставяйки всичко за реванша.


За Манчестър Сити се разписа Рияд Марез (27'), а равенството възстанови Йошко Гвардиол (70'). "Гражданите" доминираха тотално през първото полувреме и се оттеглиха на почивката с притежание на топката от близо 75% във времето и седем отправени удара, а след това домакините излязоха напълно променени и само могат да съжаляват, че не постигнаха пълен обрат.


През уикенда тимът на Джосеп Гурдиола постигна четвърта поредна победа във всички турнири, след като надделя с 1:0 над Кристъл Палас на „Селхърст Парк“ след гол от дузпа на Ерлинг Холанд. За последно „гражданите“ отпаднаха в тази фаза на Шампионската лига през сезон 2016/17, когато бяха отстранени от Монако. Сити може да изравни рекорда на Арсенал, датиращ отпреди 14 години, за най-много мачове на английски тим без загуба у дома в Шампионската лига. В момента серията на „гражданите“ без поражение на „Етихад Стейдиъм“ в турнира възлиза на 23 мача, като в 21 от тях Сити постигна победи.

 

Интересен факт е, че Джосеп Гуардиола е последният треньор, който успя да изведе германски отбор до победа на „Етихад“. Това се случи през сезон 2013/14, когато испанецът бе начело на Байерн (Мюнхен). Оттогава германските тимове имат девет неуспешни опита за това. РБ Лайцпиг обаче няма поражение в пет поредни срещи в Шампионската лига.


През уикенда „червените бикове“ победиха с 3:0 Борусия (Мьонхенгладбах). Преди това обаче РБ Лайпциг загуби от Борусия (Дортмунд) на "Сигнал Идуна Парк" в Бундеслигата и по този начин прекъсна впечатляващата си серия от девет поредни срещи като гост във всички турнири без поражение.


Джосеп Гуардиола няма никакви проблеми с контузени играчи, така че може да разчита на всичко най-добро, с което разполага. Най-неприятно за Марко Розе е отсъствието на Кристофър Нкунку, който преди две години отбеляза хеттрик на „Етихад Стейдиъм“. Гулачи, Диало и Шлагер също са аут заради контузии.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация