Анчелоти: Няма да правим сметки, ще играем за победа

17:00
Анчелоти: Няма да правим сметки, ще играем за победа

Реал Мадрид ще атакува Ливърпул тази седмица вместо да се опитва да брани преднината си в осминафинала от Шампионска лига, заяви старши треньорът на Кралския клуб Карло Анчелоти на днешната си пресконференция. Носителят на трофея разби мърсисайдци с 5:2 на „Анфийлд“ миналия месец, като Карим Бензема и Винисиус Жуниор се разписаха по два пъти, а едно попадение с глава добави Едер Милитао, след като домакините бяха повели рано-рано с 2:0.

Независимо от солидния аванс от три гола, Анчелоти каза, че тимът му трябва да се фокусира върху победата срещу гостуващия състав в сряда на „Сантяго Бернабеу“, за да стигне до четвъртфиналите на надпреварата. „Нещата са много прости, не трябва да правим сметки, а вместо това да опитаме да играем по-най-добрия възможен начин, да играем така, както го направихме в първия мач. Нашата сила не е в правенето на сметки, трябва да играем с максимален интензитет и надежда, да се опитаме да спечелим“, започна той.

Италианският специалист е на мнение, че сблъсъкът ще бъде отворен, тъй като Ливърпул се нуждае от истинско чудо, за да навакса голямото си изоставане, докато неговият тим няма да седи дълбоко в защита и да се отбранява. „Погледнахме това, което сторихме в първия мач, направихме много добре някои неща, преди всичко в атака. Няма да играем, мислейки за предимството си, ще играем нашия атакуващ футбол. Утрешният мач ще бъде отворен, Ливърпул ще се опита да промени динамиката на срещата,така че трябва да се справим добре в два аспекта – защита и атака“.

Носителят на „Златната топка“ Карим Бензема пропусна успеха над Еспаньол в събота в Ла Лига с проблем в глезена, но отново е на линия. „Да, утре той ще бъде на 100%, тренира в неделя, направи добри сесии, в най-добрата си форма е и е мотивиран. За Карим и за клуба турнирът е много важен“, завърши Анчелоти.

Бранителят на „белия балет“ Антонио Рюдигер каза, че тимът трябва да се защитава по-добре от това, което показа на „Анфийлд“, когато Ливърпул отбеляза две ранни попадения чрез Дарвин Нунес и Мохамед Салах. „Да не се успиваме в началните 15 минути. Мисля, че това е много важно, както и намирането на правилния баланс. Това е много ключово за нас, не само да излезем на терена и да се защитаваме и да кажем „окей, има преднина от три гола“, трябва и да доставим удоволствие на нашите фенове и да играем със самочувствие“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация