Наполи ще подпечатва превъзходството си от първия сблъсък с Айнтрахт

07:39
Наполи ще подпечатва превъзходството си от първия сблъсък с Айнтрахт

Наполи приема Айнтрахт (Франкфурт) в среща реванш от 1/8-финалните сблъсъци в Шампионската лига. Италианският тим спечели първия двубой на 21-и февруари в Германия с 2:0, а точни бяха Виктор Осимен и Джовани ди Лоренцо.


Този резултат поставя “партенопеите” в ролята на фаворит, след като те не са допускали загуба в турнира на своя “Диего Армандо Марадона” от 2017-а, като в този период имат осем победи и три равенства. От 2013-а пък имат само едно поражение с повече от три попадения на свой терен. През този сезон подопечните на Лучано Спалети имат пълен актив от три победи.


В последния кръг в Серия А Наполи спечели с 2:0 над Аталанта и се върна на победния път, като по този начин отговори на изненадващата загуба от Лацио седмица преди това и вече имат преднина от цели 18 точки в първенството, а титлата изглежда на “една ръка разстояние”. Италианците са един от най-резултатните тимове в турнира, като в техните двубои през този сезон в Шампионската лига се отбелязват средно по четири попадения.


Ключов играч за тях е може би грузинецът Хвича Кварарцхелия, който има 13 гола и 15 асистенции във всички турнири. Спалети пък няма сериозни проблеми в своя тим и единствено Джакомо Распадори не е на линия, тъй като е контузен.


Айнтрахт пък е на другия полюс на настроението, като играчите на Оливър Гласнер са в серия от четири последователни двубоя без победа преди гостуването си в Италия. В последния си двубой в Бундеслигата те завършиха наравно 1:1 като домакин със застрашения от изпадане тим на Щутгарт. Въпреки това “орлите” могат да се похвалят с добро представяне през тази година в Европа, като до момента са постигнали две победи и са допуснали само една загуба.


Наставникът на отбора Оливър Гласнер обаче има по-сериозни проблеми с окомплектоването на своя отбор, след като френският национал Рандал Коло Муани е наказан заради червен картон, а  Йеспер Линдстрьом e с травмa в глезенa. Ерик Ебимбе пък се завърна едва вчера към тренировки и не е ясно дали ще може да вземе участие в двубоя.

 

В дните преди двубоя напрежението около него се задълбочи сериозно и поради проблемите около феновете на гостите. От управата на Неапол категорично отказаха да издават билети за жители на Франкфурт, макар Регионалният административен съд в града да позволи присъствието на привържениците. Домакините вероятно ще бъдат наказани и от УЕФА, тъй като са длъжни да предоставят 5% или около 2700 билета на германските фенове, но в крайна сметка отказаха да го направят след заповед на областния префект. Причина за това са сблъсъците между двете агитки преди първия мач на “Комерцбанк Арена”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация