Надал се надява да се завърне в Монте Карло

18:02
Надал се надява да се завърне в Монте Карло

Носителят на 22 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал се надява да се завърне след контузия в бедрото на "Мастърс"-a, който ще се състои в Монте Карло следващия месец, съобщиха организаторите в сряда.

От Откритото първенство на Австралия 22-кратният шампион от Големия шлем е с травма на лявата тазобедрена става, заради която пропусна силните състезания на твърди кортове в Индиън Уелс и Маями.

Мастърсът в Монте Карло започва на 8 април и директорът на турнира Дейвид Маси е оптимист, че Надал ще играе.

"Рафаел беше първият (тенисист), който беше регистриран", каза Маси в изявление.

"Той наистина иска да се включи в Монте Карло и си дава всички шансове да участва в турнира, който толкова харесва.", добави той.

Надал е печелил надпреварата рекордните 11 пъти, включително и серия от осем последователни титли от 2005 до 2012 година.

36-годишният испанец използва състезанието като ключова част от подготовката си за Откритото първенство на Франция, което ще се проведе от 28 май до 11 юни. Надал има рекордните 14 трофея на "Ролан Гарос", включително миналата година,  докато триумфира, въпреки че страдаше от хронични болки в левия крак.

През януари Надал контузи бедрения си флексор по време на загубата от Макензи Макдоналд от САЩ във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.  Изследвания с ядрено-магнитен резонанс на следващия ден разкриха степента на травмата, която му попречи да играе повече от два месеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация