Реал не допусна Ливърпул дори да помечтае за чудо (видео)

00:39
Реал не допусна Ливърпул дори да помечтае за чудо (видео)

Реал Мадрид очаквано елиминира Ливърпул на осминафиналите в Шампионската лига. След като спечелиха с 5:2 първия сблъсък на "Анфийлд", футболистите на Карло Анчелоти се наложиха с 1:0 в реванша и не допуснаха да се стигне до драмите, съпътствали похода на тима към трофея през миналия сезон. Гола вкара Карим Бензема в 79-ата минута след пас на Винисиус. 


Двубоят на "Сантиаго Бернабеу" беше по-интересен преди почивката, когато имаше доста положения и пред двете врати. През второто полувреме Ливърпул трябваше да рискува и за Реал се отвориха много възможности да контраатакува. Мадридчани се възползваха от една от тях и записаха победа в своя юбилеен мач номер 300 в Шампионската лига.

 

Белите” продължават да са кошмар за английския гранд и вече са спечелили седем от последните осем мача между двата отбора, като два от тях бяха на финала на най-престижния клубен турнир. Освен това, кралският клуб е продължавал напред в 27 от 28 случая, в които е спечелил първия мач като гост. Единственото изключение е отпадането от Аякс през 2019 година. 


В началните минути Реал беше по-активният отбор и показа, че няма намерение единствено да се брани резултата и да дава инциативата на съперника. След корнер пред вратата на Алисон защитата на Ливърпул не изчисти добре топката и Бензема отправи удар, но той бе блокиран. Мърсисайдци отговориха с хубава комбинация между Салах и Нунес, като само добрата намеса на Куртоа поречи на гостите да стигнат до ранен гол. 


Следващото интересно положение беше в наказателното поле на Ливърпул, но Бензема се размина с топката, а малко по-късно силен шут на Тони Кроос попадна право в ръцете на Алисон. В 13-ата минута Гакпо попречи на Бензема да се озове очи в очи с бразилския страж на Ливърпул. Секунди по-късно Винисиус беше намерен на около два метра от голлинията на далечната греда, но Алисон някак съумя да избие. В 20-ата минута Камавинга стреля извън наказателното поле и нацели напречната греда, но и Алисон докосна леко топката, което беше достатъчно, за да предотврати попадение във вратата си.


Темпото на игра беше много високо, като домакините умело използваха свободните пространства за бързите си контри. В 31-ата минута Дарвин Нунес опита удар с глава, но по никакъв начин не затрудни Куртоа. В 33-ата Нунес си освободи място и стреля фалцово към далечния ъгъл, но Куртоа изби в корнер. Винисиус напомни за себе си с остър шут по тревата, спасен от Алисон. В 36-ата минута Коди Гакпо овладя топката в ъгъла на наказателното поле и веднага шутира, но Куртоа пак беше заел добра позиция. В края на полувремето грешките в средата на терена зачестиха. Ливърпул организира добра атака малко преди почивката, но и тя не доведе до гол.


Второто полувреме стартира с накъсана игра и доста сбъркани пасове. В 51-ата минута пресата на Реал свърши работа и Валверде изскочи сам срещу Алисон, но вратарят на Ливърпул парира удара му, а после се справи и с изстрела на Бензема. Гостите на свой ред получиха отличен шанс да поведат, но в ситуация двама на един Салах подаде твърдо слабо към Нунес и опасността отмина.


Още преди да е изтекъл час от началото на мача, Юрген Клоп направи двойна смяна. Германецът пусна на терена Роберто Фирмино и Харви Елиът вместо Дарвин Нунес и Диого Жота. В 63-ата минута Начо Фернандес проби по левия фланг, но центрирането му не стигна до Бензема. След това Валверде пропусна с глава след майсторско отиграване на Лука Модрич. Ливърпул се стремеше да се задържа по-продължително в половината на Реал, но защитата на "белия балет" действаше много концентрирано.


В 69-ата минута Винисиус комбинира по перфектен начин с Бензема, който от чиста позиция прати топката в аут. Клоп предприе още една рокада и Алекс Окслейд-Чембърлейн замени ветерана Милнър. Четвърт час преди края включилият се в предни позиции Карвахал опита силен удар, но без успех. В ответната атака Ливърпул разигра на скорост, но отново липсваше прецизност при последния пас. 


В 79-ата минута Винисиус не уцели добре топката, но от паднало положение успя да я продължи към Бензема пред погледа на Ван Дайк и за голмайстора на кралския клуб остана най-лесното. Това беше 19-и гол за бившия френски национал срещу съперници от Англия в Шампионската лига. И преди попадението футболистите на Ливърпул сякаш се бяха предали, но при 0:1 интригата около крайния победител окончателно изчезна.


До края най-интересната ситуация беше пред вратата на Алисон. Резервата Костас Цимикас докосна топката с ръка и домакините поискаха дузпа, но след консултация с ВАР реферът Феликс Цвайер реши да не посочва бялата точка. В крайна сметка Реал Мадрид за трета поредна година спря Ливърпул в Шампионската лига и чака жребия за четвъртфиналите, който ще бъде изтеглен в петък.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация