Дешан повика трима дебютанти за квалификациите

17:27
Дешан повика трима дебютанти за квалификациите

Селекционерът на Франция Дидие Дешан обяви състава за предстоящите мачове срещу Нидерландия и Ейре от квалификациите за Евро 2024. Повикани са трима дебютанти: Уесли Фофана (Челси), Брис Самба (Ланс) и Кефрен Тюрам (Ница).

Вратарят на Ланс Самба получа шанс след отказването на Юго Лорис. Другите вратари в тима са Майк Менян от Милан, който наскоро се завърна в игра след лечение на тежка контузия и стражът на Уест Хам Алфонс Ареола.

Дешан коментира повиквателната на Фофана, който можеше да играе и за националния отбор на Кот Д'Ивоар: "Никога не правя избор с цел да лиша един играч от избор. Случва се сега, можеше и да е по-рано, но той имаше тежка кнтузия. Беше време. Джонатан Бамба избра да играе за друга страна. Те имат свободата да избират. Моята работа е да имам на разположение най-добрия възможен състав".

Наставникът разкри, че смята да използва Едуардо Камавинга като ляв защитник. На играча му се наложи да играе на този пост в Реал Мадрид и той се справя с това предизвикателство. "Той няма да е изненадан. Говорих с него за това как ще го използваме", заяви Дешан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация