Кандидатите за Манчестър Юнайтед ще имат 10 дни, за да изпратят новите си оферти

17:31
Кандидатите за Манчестър Юнайтед ще имат 10 дни, за да изпратят новите си оферти

Кандидат-купувачите на Манчестър Юнайтед имат срок от 10 дни, за да представят следващите си оферти. Срокът ще започне да тече, след като приключат и последните срещи с представители на инвеститорите, които преминаха успешно първата фаза. Очаква се днес на „Олд Трафорд“ да пристигне делегация от Катар, откъдето е един от големите фаворити за закупуването на 20-кратния шампион на Англия. В петък пък е ред на екипа на другия основен кандидат - сър Джим Ратклиф. Те ще се срещнат с членове на различни отдели, включително футболни, финансови и търговски, като същевременно ще направят обиколки на стадиона и тренировъчната база, които също се нуждаят от сериозни инвестиции. 

На кандидатите ще бъдат представени независими оценки за стойността на евентуална реконструкция на стадиона или ново изграждане на такъв. След като се запознаят с цялата тази информация, потенциалните купувачи ще бъдат поканени от американската банка „Рейн Груп“, която ръководи целия процес от името на семейство Глейзър, да отравят вторите си оферти. След това от банката ще се консултират с настоящите собственици, преди да изберат предпочитаната оферта. Кандидатът, който бъде избран, ще получи пълен достъп до клубното счетоводство. След това двете страни могат да преговарят допълнително, за да стигнат до евентуално споразумение, до което обаче може и да не се стигне.

За момента се знае, че шейх Джасим бин Хамад Ал Тани иска да придобие пълния пакет акции, докато офертата на сър Джим Рактлиф е за 69%, колкото е делът на семейство Глейзър. Твърди се, че още двама кандидати от САЩ също участват в наддаването. Освен че се обсъжда пълната продажба на клуба, ще бъдат разгледани и възможностите за частични инвестиции, като е много вероятно резултатът от цялата процедура да бъде именно такъв и семейство Глейзър да останат в Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация