Спортинг подчини Арсенал след драма с дузпи (видео)

00:29
Спортинг подчини Арсенал след драма с дузпи (видео)

Спортинг (Лисабон) отстрани Арсенал на осминафиналите на Лига Европа. Втората среща между португалците и лидера във Висшата лига завърши 1:1, след като първият мач бе приключил при 2:2. Гранит Джака откри резултата в 19-ата минута, а Педро Гонсалвеш - Поте изравни след фантастично изпълнение в 62-ата минута. Нов гол не падна в продълженията и се стигна до дузпи, при които играчите на Спортинг бяха безгрешни, а Габриел Мартинели направи единствения пропуск.


Спортинг стоеше отлично в първите минути на "Емиратс". Португалците имаха периоди, в които владееха топката за по-дълго, и показаха, че не са пристигнали в Лондон, за да играят предпазливо. В 13-ата минута Транкао проби отдясно, навлезе навътре и отправи удар, който не беше толкова далеч от целта.


В играта на домакините нямаше обичайния ритъм, който им донесе толкова победи този сезон. В деветата минута Томиясу напусна принудително и в игра се появи Бен Уайт, който трябваше да получи почивка днес. Постепенно Арсенал малко се събуди и започна да показва добри неща в предни позиции.


Първата възможност се откри пред Жезус, но той не успя да отправи добър удар. В 19-ата минута "артилеристите" поведоха. Защитник на гостите пропусна една топка и тя се превърна във великолепно подаване към Матинели. Неговият удар бе отразен от вратаря, но Джака бе точен при добавката и швейцарецът, който изведе тима с капитанската лента, откри резултата. 


Малко след гола на Микел Артета му се наложи да прави втора принудителна смяна и Роб Холдинг замени Вилиам Салиба. В 28-ата минута удар на Мартинели отново бе отразен от стража на гостите Адан. Секунди пъ-късно вратарят направи блестящо спасяване след удар на Жезус. В края на полувреме Спортинг имаше инициативата и направи няколко добри атаки, но така и не стигна до точен удар. В добавеното време удар на Угарте мина много близо след рикошет, но за щастие на Рамсдейм не попадна в целта.


Жезус бе заменен на почивката и за второто полувреме на терена излезе Тросар. Спортинг започна отлично второто полувреме и отлична намеса на Магаляеш попречи на Паулиньо, който бе получил топката в наказателното поле. Португалците обаче определено държаха инициативата, а Арсенал бе странно пасивен.


"Артилеристите" бяха наказани в 62-ата минута. Тогава гостите откраднаха топката в центъра на терена. Поте излезе от централния кръг и стреля, а ударът му от над 40 метра изненада Рамсдейл. Изключителното попадение донесе изравняване на резултата. Голът не промени поведението на домакините и секунди по-късно те можеха да получат нов гол. След ъглов удар Паулиньо насочи топката към вратата, но тя мина над нея.


Спортинг стигна до нова възможност в 72-ата минута. Тогава Едуардс бе изведен сам срещу вратаря. Английският нападател обаче не успя да преодолее Рамсдейм, който бе пласирал добре. Артета опита да активизира своя отбор, като пусна в игра Сака и Партей, но португалците продължаваха да се чувстват комфортно на "Емиратс". До края на редовното време не се стигна до нов гол и се стигна до продължения.


Арсенал вдигна темпото в продълженията. В 97-ата минута след груба грешка на гостите Тросар напредна сам срещу вратаря, но Адан направи блестящо спасяване, като отклони топката в гредата. Португалците отговориха с добра атака, която завърши с това, че Габриел Магаляеш блокира удар на Едуардс. В 101-ата минута на терена се появи Мартин Йодегор. Малко преди края на първото продължение Роб Холдинг можеше да се разпише. Той засече с глава центриране от ъглов удар, но не уцели вратата.


Лондончани стигнаха до няколко добри възможности във второто продължение, но блестящи намеси на вратаря на гостите запази резултата. Удари на Партей и Йодегор не намериха целта, а малко преди края Адан се справи с удар с глава на Магаляеш. При последвалия ъглов удар бранителят на домакините отново стреля с глава, а Диоманде изби от голлинията. В 118-ата минута Угарте получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Сака. Стигна се до дузпи. Португалците бяха безгрешни, а Габриел Мартинели пропусна за домакините.


АРСЕНАЛ - СПОРТИНГ 1:1 (3:5 при дузпите)


1:0 - Джака (19)
1:1 - Поте (62)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация