Меси иска да се върне в Барселона

13:31
Меси иска да се върне в Барселона

Лионел Меси мечтае да се завърне в любимия си Барселона, пише каталунският журналист Жоан Фонтес, като описва пътя, по който се стига до затоплянето на отношенията между аржентинската мегазвезда и ръководството на каталунците.

Спекулациите около бъдещето на аржентинеца продължават, като Меси все още не е подновил договора си с ПСЖ и иска да остане в Европа. Той смята, че е твърде рано да се премести в Саудитска Арабия или Съединените щати. С течение на месеците престоят на Меси в ПСЖ се подобряваше, но напускането на Паредес и Ди Мария и неясното бъдеще на Неймар оставят Меси да се чувства без достатъчно подкрепа в Париж, пише Фонтес.

На церемонията по връчването на "Златната топка" през 2021 г. Меси отказа да осъществи какъвто и да е контакт с членовете на управителния съвет на Барса, които присъстваха. Но треньорът Чави започна да му се обажда, а директорът в клуба и зет на президента Лапорта Алехандро Ечевария му изпраща съобщения и малко по малко отношенията с Меси се подобряват. Президентът на Барселона също се е обаждал на Меси и му се е извинявал за цялостната ситуация, довела до раздялата на аржентинеца с клуба, като наскоро бащата на футболиста Хорхе се е срещал с Лапорта.

През ноември преди Световното първенство  Чави и Меси са се видели в Барселона. Наставникът на каталунците е обяснил на играча, че го иска отново в отбора и го е информирал, че ще се опита да убеди приятелите му Серхио Бускетс и Жорди Алба да останат в тима, за да се чувства Меси комфортно.

През януари 2022 г. Меси пътува до Барселона, за да присъства на рождения ден на бившия си съотборник и настоящ треньор на тима Чави. Там са били и Бускетс и Жорди Алба, като те започват да планират как да бъдат главни действащи лица при завръщането на Меси в Барса. Наскоро тримата действащи футболисти отново излизаха заедно със семействата си. Семейството на Меси също иска да се върне в Барселона, където са свикнали и обичат града, а Париж не е толкова харесван от тях.

Обкръжението на Меси винаги се е стремяло да държи настрана всякакви слухове за завръщането на Меси в Барселона, особено баща му Хорхе Меси и братята на играча. Те са първите, които се изказват, когато се появи слух. Те искат клубът да продължи да показва признаци на съжаление. Наскоро братът на Меси - Матиас, направи обидни изказвания за Барселона, но скандалът бързо бе потушен.  

Завръщането на Меси в Барса е по-възможно и след оттеглянето на Жерар Пике. Меси смята Пике за предател и не е в добри отношения с него, пише още Фонтес.

Всичко ще зависи от това каква оферта ще му направи клубът, потънал в отчаянието на финансовия феърплей и от президента на Ла Лига Хавиер Тебас, контролиращ по всяко време работата на борда на Барселона

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация