Ман Юнайтед срещу Севиля в 1/4-финалите на Лига Европа, Ювентус ще играе със Спортинг

14:17
Ман Юнайтед срещу Севиля в 1/4-финалите на Лига Европа, Ювентус ще играе със Спортинг

Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу Севиля в най-интригуващия сблъсък от четвъртфиналите на турнира Лига Европа, отреди тегленият жребий в Нион. „Червените дяволи“ ще приемат на „Олд Трафорд“ рекордьора по трофеи от надпреварата в първия мач между двата тима.

Любопитно е, че на осминафиналите Юнайтед, шампиони от 2017-а, отстраниха друг тим от Андалусия – Бетис. Севиля се справи с турския гранд Фенербахче и продължава да търси седма титла от втория по сила евротурнир, като за последно ликува през 2020 на финала с Интер.

В друг интересен мач от последните осем в ЛЕ Ювентус посреща Спортинг Лисабон в Торино в първия двубой. „Бианконерите“ се справиха с германския Фрайбург, а португалците елиминираха един от фаворитите за трофея Арсенал след изпълнение на дузпи. Победителят от Ювентус/Спортинг ще играе със спечелилия четвъртфинала между Юнайтед и Севиля в полуфиналите на съревнованието.

В другите два 1/4-финала Фейенорд и Рома ще се изправят един срещу друг в повторение на финала от дебютното издание на Лигата на конференциите, където „вълците“ спечелиха с минималното 1:0, докато Байер Леверкузен има за съперник изненадата на турнира – белгийският Юнион Сен Жилоаз.

Първите мачове от 1/4-финалите са на 13 април, а реваншите седмица по-късно. Полуфиналите са съответно на 11 и 18 май, а финалът в тазгодишното издание на Лига Европа е на 31 май на стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща.

Всички 1/4-финали в Лига Европа:

Манчестър Юнайтед - Севиля
Ювентус - Спортинг (Лисабон)
Фейенорд - Рома
Байер (Леверкузен) - Роял Юнион СЖ

Полуфинали:

Ювентус - Спортинг (Лисабон) / Манчестър Юнайтед - Севиля
Фейенорд - Рома / Байер (Леверкузен) - Роял Юнион СЖ

Финал:

Победител в полуфинал 1 - Победител в полуфинал 2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация