ПСЖ активира откупната клауза на Холанд

07:39
ПСЖ активира откупната клауза на Холанд

Около Ерлинг Холанд е на път да се заформи трансферна сага, макар че Манчестър Сити няма никакво намерение да се разделя с голмайстора си. През лятото “гражданите” ще бъдат атакувани с оферти за норвежкия стрелец от Пари Сен Жермен и Реал Мадрид. И двата клуба са амбицирани да привлекат 22-годишния нападател и няма да жалят средства, за да постигнат целта си. 


По информация на RMC Sport ПСЖ има готовност да плати 200 млн. евро, за да си осигури услугите на Холанд. Това обаче би означавало, че поне един измежду Лионел Меси, Неймар и Серхио Рамос ще напусне “Парк де Пренс”, защото в противен случай клубът няма да се вмести в изискванията на финансовия феърплей. 


За Реал Мадрид приоритет продължава да е привличането на Килиан Мбапе, въпреки отказа му да облече белия екип миналото лято. На Холанд се гледа като алтернатива на французина. 


Откупната клауза на норвежкия национал в размер на 200 млн. евро ще стане активна след края на сезон 2024/25, а не година по-рано, както се очакваше. Промяната е свързана с новия договор на Джосеп Гуардиола, който преподписа с “гражданите” до лятото на 2025 година. 


От началото на настоящия сезон Холанд е отбелязал 39 гола в 36 мача във всички турнири и вече подобри редица рекорди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация