Левски се развихри и удари Арда в Кърджали (видео)

16:28
Левски се развихри и удари Арда в Кърджали (видео)

Отборът на Левски записа трети пореден успех в първенството, след като разби с 3:0 Арда насред Кърджали. Пред почти пълните трибуни играчите на Станимир Стоилов напълно заслужено спечелиха срещата от 24-ия кръг на efbet Лига. Роналдо бе точен в 6-ата минута, след като засече центриране на Уелтон. Рикардиньо удвои в 32-ата минута, а преди това бразилецът бе ударил и гредата. В 49-ата минута Ивелин Попов бе точен от дузпа за нарушение срещу Рикардиньо.

При сериозна посещаемост по трибуните на "Арена Арда", както и отличен терен, гостите стартираха отлично и още в 6-ата минута поведоха. Дясното крило Роналдо беше точен с удар от въздуха, след като засече отлично центриране на Уелтон, който проби по лявото крило. 

Попадението е първо за Роналдо в шампионата от седем месеца. Играчът с №18 на столичани не се бе разписвал от 7 август, когато донесе победата на Пирин (1:0) с единственото си попадение в родния елит до този момент.

Домакините опитаха да отвърнат с няколко центрирания, но гостите бяха по-близо до втори гол. В 19-ата минута Рикардиньо пропусна да удвои след центриране на Петрис, тъй като нацели горната греда от няколко метра.

Нов страхотен пробив на Петрис в 26-ата минута не успя да завърши с голов удар, тъй като защитник изби топката от краката на Кръстев. Краев пък пробва страховит удар, който мина над горната греда секунди по-късно.

В  32-ата минута столичани удвоиха своята преднина. Най-опитният на терена Ивелин Попов стреля от над 23 метра, а връхлитащият в наказателно поле Рикардиньо чукна топката и тя излъга Господинов, като спря в мрежата му за втори път. Това бе третият гол на бразилеца, след като вкара два на Хебър (2:0) в Пазарджик преди две седмици.

При следващата атака Радослав Цонев пробва рефлекса на Андреев, който плонжира и запази преднината на своя тим. В 40-ата минута играчите на Арда поискаха дузпа, но реферът Радослав Гидженов след консултация със своите помощници даде знак играта да продължи.

Малко след това Рикардиньо пропусна да вкара нов гол. Новият нападател на Левски не успя да засече остро центриране на Роналдо във вратата.

Второто полувреме започна подобно на първото с ранен гол на гостите. Този път Ивелин Попов се разписа от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Юруков срещу Рикардиньо. 

Така Попето вече има четири попадения и се реваншира за пропуска си срещу Славия през ноември. Интересното е, че Левски пък вкара три гола в един мач от efbet Лига за първи път от седем месеца, когато разби с 4:0 Хебър.

Тепах в 60-ата минута излезе сам срещу Андреев, като първо го преодоля, но след това младият вратар парира изстрела му и запази вратата си без гол. Няколко минута по-късно стражът първо изби силен удар от фал на Цонев, а след това при сблъсък с Умар Сако при центриране от корнер и се наложи лекарския щаб на гостите да влиза на терена. 

Последваха доста смени от двамата треньори, като тримата голмайстори на столичани напуснаха за сметка на Джавад Ел Джемили, Асен Чандъров и Марин Петков, докато Ласана Н`Диайе, Станислав Иванов, Иван Коконов и Иван Тилев влязоха за домакините. 
 
Гостите пропуснаха да вкарат четвърти гол в 84-ата минута, когато Уелтон се размина с това да запише името си сред голмайсторите. Крилото също бе заменен минута по-късно от Кристиян Димитров, който все още се опитва да се наложи в състава от “Герена”.

АРДА 0:3 ЛЕВСКИ
0:1 Роналдо (6)
0:2 Рикардиньо  (32)
0:3 Попов (49-д)

АРДА: Антолий Господинов, Деян Лозев, Алекс Петков, Умар Сако, Абубакар Тунгара, Милен Желев,  Радослав Цонев, Ел Мами Тетах, Илия Юруков, Светослав Ковачев, Преслав Боруков

ЛЕВСКИ: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Филип Кръстев, Андриан Краев, Ивелин Попов, Уелтон, Роналдо, Рикардиньо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация