Бензема бойкотира прощалното с френския национален отбор

17:07
Бензема бойкотира прощалното с френския национален отбор

Френската футболна федерация ще проведе специална церемония в почит на отказалите се наскоро френски национали. Това ще се случи преди мача на Франция с Нидерландия от старта на квалификациите за ЕВРО 2024 на "Стад дьо Франс” в петък. На нея обаче няма да присъства Карим Бензема, който е отклонил поканата да присъства, съобщава местната програма "Телефут".

Както е известно, наскоро редица футболисти обявиха оттеглянето си от състава на “петлите”. Карим Бензема, Рафаел Варан, Юго Лорис, Стив Манданда и Блез Матуиди обявиха след края на Мондиала в Катар, че повече няма да играят за Франция.

Всички те са получи покани да присъстват на почетна церемония, която ще е непосредствено преди мача с Нидерландия в петък. Според френските медии обаче нападателят на Реал Мадрид е отказал поканата.

Бензема не игра на Световното в Катар поради контузия, като непосредствено след това се изпокара  с националния селекционер Дидие Дешан, с който като цяло имаше сложни отношения. На 19 декември миналата година нападателят обяви, че слага край на кариерата в представителния тим на Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация