Ботев и Локомотив си размениха по един гол в края и поделиха точките в дербито на Пловдив (видео)

18:52
Ботев и Локомотив си размениха по един гол в края и поделиха точките в дербито на Пловдив (видео)

Отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив не се победиха, завършвайки наравно 1:1 в поредното градско дерби, което пловдивчани очакваха с голям интерес. Антоан Бароан (81) беше точен за домакините, но бързо след това гостите изравниха след автогол на Джаспър Ван Хертъм (86). Преди тези две попадения срещата не предложи много положения пред двете врати. Главен съдия на сблъсъка бе Валентин Железов.

И двата тима бяха сериозно надъхани от своите верни привърженици в деня преди мача. Хиляди фенове на Ботев заеха местата си на южната трибуна на стадион "Христо Ботев“, като подкрепиха „канарчетата“ с песни, димки и факли. 

Локомотив също получи допълнителна сила преди следобедната си тренировка на „Лаута“. 

В 30-ата секунда Димитър Илиев отправи първия удар към вратата на Ботев. Той бе от сериозна дистанция и излезе аут. Последваха безплодни атаки към двете врати, които бяха спрени в зародиш, а също така и едно по-сериозно нарушение на Пиер Зебли срещу Красиан Колев, при което халфът не получи жълт картон, но се наложи медицинският щаб да се намеси, защото футболистът на Локомотив пострада. 

В 19-ата минута Уме Емануел влезе много остро в наказателното поле и стигна до аутлинията. Последва центриране на крилото към Антоан Бароан. Топката падаше точно на главата на нападателя, но Динко Хоркаш с добър плонж пресече подаването в последния момент. 

В 21-вата минута Матеус Да Силва не успя да нанесе по-добър удар в опита си да отбележи и топката излезе в аут. Пет минути по-късно Димитър Илиев намери Да Силва в наказателното поле. Бразилецът се обърна добре и стреля с левия си крак. Топката облиза мрежата от външната ѝ страна, за щастие стража Георги Аргилашки. Ботев отговори с много слаб изстрел на Николай Минков по земята, дошъл половин час след началото на мача. 

В 34-ата минута Локомотив и в частност Ерик Сорга направи сериозен пропуск. Той дойде след груба грешка на вратаря Георги Аргилашки, който изпусна топката след центриране на Бабакар Дион от фаул. След серия от разминавания тя попадна в краката на Ерик Сорга, но естонският нападател не успя да я прати във вратата, а стреля над горната греда. 

В 36-ата минута след нова грешка при изнасянето на топката тя попадна в Джовани. Бразилецът не се поколеба и шутира, а ударът му беше отразен от Аргилашки. Димитър Илиев опита да направи добавка, но вратарят отново се намеси. В самия край на първото полувреме Ботев имаше златна възможност да поведе в резултата. От близка дистанция Уме Емануел не успя да насочи удара си по силно към вратата и това позволи на Динко Хоркаш да се придвижи към гредата и да избие в корнер. 

Това можеше да се случи и в добавеното време на първата част след неубедителна намеса на Хоркаш. Вратарят боксира топката право на крака на Точукви Ннади, а впоследствие Мартин Паскалев трябваше да прави самопожертвователен шпагат. Оказа се обаче, че е имало нарушение срещу Хоркаш, за което съдийството решение закъсня. 

В 57-ата минута Матеус Да Силва показа своята скорост и изскочи зад гърба на защитата. Той беше застигнат от Ннади, като останаха впечатления, че футболистът на Локомотив бе задържан от своя опонент. Главният съдия подмина претенциите на Матеус и даде сигнал играта да продължи. 

В 62-рата минута Антоан Бароан бе близо до това да изненада Хоркаш с шут от далечна дистанция, като топката прелетя на сантиметри от горната греда. Три минути по-късно Тодор Павлов стреля, а шутът му беше блокиран от защитник, след което топката излезе в корнер. От ъгловия удар Ерик Сорга показа добро пласиране и засече центрирането с глава. Георги Аргилашки не излезе в тази ситуация и изгледа как кълбото пада от външната страна на мрежата. 

В 74-ата минута влезлият от резервната скамейка Георги Каракашев пробва шут от въздуха след изчистване на защитник с глава. Изстрелът на халфа беше доста неточен. В 81-вата минута Ботев стигна до гола, който беше изработен със страхотна атака. Емануел Уме размина двама футболисти и подаде на левия тъч към Дилан Мертенс. Той с външен фалц подаде към Бароан, а нападателят изпревари излезлия напред Динко Хоркаш и в опразнената врата се разписа. 

Радостта на домакините не продължи дълго, защото Локомотив изравни в ответната атака. До попадението се стигна след удар на Георги Каракашев, който сякаш излизаше в аут. Джаспър Ван Хертъм обаче прати топката в собствената си врата в опита си да изчисти. 

В последните минути и двата отбора имаха претенции за дузпи, като първо Абло падна след съприкосновение с Милош Петрович, а след това и Петър Витанов падна в наказателното поле на Ботев. И при двете ситуации Валентин Железов даде стигнал играта да продължи. Така двата тима не излъчиха победител и поделиха точките. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация