Наполи продължава да гази наред (видео)

19:07
Наполи продължава да гази наред (видео)

Лидерът в Серия "А" Наполи записа убедителен успех с 4:0 при гостуването си на Торино от 27-ия кръг на италианския елит. За пореден път с основна роля за погрома на неаполитанците бяха двете им звезди в атака - Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия.

Нигерийският нападател не се забави и още в 9-ата минута беше точен с глава при корнер за 20-ия си шампионатен гол през сезона. В 22-рата минута Алекс Мерет отрази топовен изстрел на Самуеле Ричи от дистанция, а добавката отблизо на Антонио Санабрия срещна гредата. В 35-ата минута главният съдия посочи бялата точка, след като Карол Линети фаулира Кварацхелия и минута по-късно грузинецът собственоръчно превърна дузпата в гол. В 51-вата минута Матиас Оливера центрира към Осимен, който вкара второто си попадение с глава в мача. В 68-ата минута именно голмайсторът отне топката от противников играч и я подаде на Кварацхелия, който пък асистира на резервата Танги Ндомбеле, чийто шут мина между краката на Ваня Милинкович-Савич за дебютния гол на халфа в Серия "А" и крайното 4:0 в полза на “партенопеите”.

Така Наполи събра 71 точки и увеличи преднината си на върха в класирането на 21 пункта преди дербито между втория Интер (50 т.) и Ювентус. Торино е на 11-ата позиция с 37 точки, отстъпвайки на Фиорентина и Болоня само по голова разлика.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация