Ювентус триумфира в "Дерби д'Италия"

23:56
Ювентус триумфира в "Дерби д'Италия"

Ювентус победи за втори път през сезона големия си враг Интер и ликува на "Джузепе Меаца" в Дерби д'Италия. "Бианконерите" спечелиха с 1:0 гостуването си от 27-ия кръг на Серия "А" и нанесоха сериозен удар по големия си съперник. Единственият гол падна в 23-ата минута и бе дело на Филип Костич. При него останаха съмнения за игра с ръка на Адриен Рабио в хода на атаката, но в крайна сметка попадението бе признато за редовно. "Нерадзурите" пък отново не впечатлиха особено с представянето си и създадоха твърде малко, за да вземат нещо повече от този двубой. 

Треньорът на Интер Симоне Индзаги залага в този двубой на дуото Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес в атака. В средата на терена ще действат Марсело Брозович, Николо Барела и Хакан Чалханоолу, а на крилата започват Федерико Димарко и Дензъл Дъмфрис.

Масимилиано Алегри пък е предпочел да стартира срещата с Душан Влахович като изнесен нападател и Матиас Соуле зад гърба му. В средата на терена ще действат Адриен Рабио, Мануел Локатели и Николо Фаджоли, а халф-бекове ще бъдат Матия Де Шилио и Филип Костич.

Домакините създадоха първата голова възможност в мача. Още във 2-рата минута Барела отправи мощен изстрел и принуди Шчесни да прави първо важно спасяване.

Последваха десетина по-спокойни минути, преди в 18-ата Интер отново да застраши вратата на съперника. Отново на стрелкова позиция се оказа Барела и отново Шчесни бе заел добра позиция и отрази удара му.

Минута по-късно и Хакан Чалханоолу реши да опита късмета си с шут от далечна дистанция, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 23-тата миунта Ювентус стигна до гол с първата си по-добра атака в мача. Рабио изведе Костич в наказателното поле и той с диагонален удар по земя намери далечния ъгъл за 0:1. Попадението дълго бе наблюдавано с ВАР за игра с ръка в хода на атаката, но в крайна сметка голът бе признат за редовен.

Голът като че ли даде крила на гостите, които заиграха доста по-смело в атака и в 28-ата минута имаха нов шанс, като Матиас Соуле бе намерен на точката на дузпата, но топката му дойде малко назад и той не успя да отправи достатъчно опасен удар.

В 41-вата минута и домакините имаха нелош шанс, след като Лукаку бе намерен с центриране в близост до вратата, но изстрелът му с глава мина встрани.

Интер създаде първият голов шанс и за втората част. В 48-ата минута Димарко бе намерен в близост до вратата, ударът му от воле бе блокиран, но топката се озова в Марсело Брозович, който стреля, но над вратата.

В 59-ата минута и Ювентус организира добра атака, топката стигна до Влахович, който шутира от дистанция, но слабо и в ръцете на вратаря, като сърбинът впоследствие видя непокрития Фаджоли, с когото можеше да комбинира и да изостри доста повече атаката.

Минута по-късно се стигна до нова опасност пред Андре Онана, който този път трябваше да се намесва след нелош далечен изстрел от страна на Влахович.

В 72-рата минута Хакан Чалханоолу реши да шутира от фаул от доста далечна дистанция, като топката тупна коварно, но Шчесни внимаваше и спаси.

В ответната атака и Ювентус бе близо до гола, като Федерико Киеза напредна през центъра и стреля по земя, но кълбото се търкулна на сантиметри от гредата.

Гостите действаха доста опасно на контраатака и в 77-ата минута топката се озова в Костич на границата на пеналта, но ударът му рикошира в защитник и мина встрани от вратата.

Само минута по-късно последва нова възможност за "бианконерите" на контраатака, този пък Киеза центрира за Локатели, който бе на прекрасна позиция пред вратата, но топката му дойде висока и той не успя да я прати в мрежата.

В 86-ата минута Хенрих Мхитарян отправи бомбен шут от движение и топката профуча опасно близо покрай вратата на Шчесни, който само я изгледа.

В добавеното време отново Мхитарян шутира много опасно, но и този път нямаше шанс да намери очертанията на вратата.

След последния съдийски сигнал се стигна и до сблъсъци между играчите на двата отбора, а Данило Д'Амброзио получи червен картон.

В крайна сметка Юве удържа крехката си преднина и записа първа победа на "Меаца" срещу Интер от 2019 година насам. Интер пък отново разочарова привържениците си и ще се надява да се реваншира срещу "старата госпожа" в 1/2-финала за Купата на Италия. След този успех торинци продължават да се изкачват в класирането и вече са на 7-ото място с 41 точки. Интер остава на 3-тото място с 50 спечелени точки до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация